2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De harde schijf & prestaties (2)

CrystalDiskMark


Om de schrijfsnelheden van de harde schijf nogmaals te testen heb ik gebruikgemaakt van het benchmark programma "CrystalDiskMark".


Allereerst zien we dat de leessnelheden weer behoorlijk in de buurt komen van de snelheden die we bij HDTune en HDTach gezien hebben. Als we naar de schrijfsnelheden kijken zien we dat deze ongeveer 95 MB/s zijn. Dit is ook behoorlijk snel. Mijn interne setup komt met CrystalDiskMark op ongeveer 115 MB/s uit. De schrijfsnelheden naar de externe harde schijf zijn dus maar 20 MB/s langzamer.

USB 2.0


Het is ook mogelijk de Freecom harde schijf te gebruiken met een USB 2.0-controller. Het enige wat er dan moet gebeuren is dat de USB 3.0-kabel vervangen moet worden door een USB 2.0-kabel. Hieronder zie je de benchmarks van de harde schijf in combinatie met USB 2.0. In deze benchmarks is duidelijk te zien dat de harde schijf tegen de limits van USB 2.0 aanloopt.


Behalve dat de harde schijf met een USB 2.0-controller gebruikt kan worden, is het ook mogelijk USB 2.0-apparaten op de USB 3.0-controller te gebruiken. Bij bijna alle apparaten waar ik dit mee getest heb, liep de snelheid tegen de maximale snelheid van het USB 2.0 apparaat aan.