1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding & de verpakking

Inleiding


Recent reviewde we al een lading SSD’s van diverse fabrikanten, LaCie heeft handig gebruik gemaakt van deze nieuwe technologie maar besloot niet te gaan concurreren met de SSD’s. LaCie komt namelijk met een USB 3.0 Stick welke aan de binnenkant voorzien is van SSD chips. Door de USB 3.0 technologie en de SSD chips te combineren zouden er in theorie enorm hoge snelheden gehaald moeten kunnen worden.LaCie ontwikkeld deze USB 3.0 Stick in drie varianten, zo is er een stuk van 30GB, 60GB en van maar liefst 120GB. Gezien Techzine niet de moeilijkste is besloten wij de USB-Stick van 120GB aan de tand te voelen, wat meteen ook de snelste is. De 60Gb en de 30GB zijn namelijk ook iets minder snel doordat er gebruik wordt gemaakt van minder chips.

Naast de LaCie fastkey zoals de USB-stick heet krijg je ook 4GB aan online opslagruimte cadeau welke voor een periode van 2 jaar gratis is te gebruiken.De verpakking


De USB-Stick van Lacie wordt niet revolutionair verpakt, de stick zit gewoon in een doorzichte plastic verpakking. Aan de voorzijde van de verpakking staan de mogelijkheden afgebeeld, 120GB plus de 4GB online opslag. Aan de achterzijde is een schema te zien die de snelheidsverschillen tussen de verschillende capaciteiten laat zien.