Specificaties en vormgeving

Laten we als eerste maar eens goed kijken naar de specificaties van deze e-reader en de vormgeving.

Specificaties
Breedte 11,9 cm
Lengte 17,1 cm
Dikte 16,3 cm
Gewicht 315 gram
Kleur Wit
Scherm E-ink
Schermgrootte 6-inch
Schermresolutie 600×800 pixels
Touchscreen Ja
Geheugen 2 GB microSD (uitbreidbaar)
Ondersteunde bestandsformaten MP3, BMP, PDF, JPEG, TXT, ePubDe vormgeving van het apparaat is zoals al eerder aangegeven niet lekker, ik gaf eerder aan vrij groot maar de e-reader is gewoon wat te dik en houdt niet lekker vast, als je voor een langere periode een boek zit te lezen dan ga je op zoek naar andere manieren om de e-reader vast te houden. Het is mij niet gelukt om een lekkere leespositie te vinden, ik heb zelfs de e-reader soms aan de kant gelegd omdat ik het vasthouden beu was.


Goed, als we dan verder kijken naar het design dan kan je deze uitschuiven waardoor de bedieningsknoppen tevoorschijn komen, dit is een alternatieve manier in plaats van de bijgeleverde styluspen te gebruiken. Dit menu is netjes vormgegeven en weinig op aan te merken, ook de styluspen past prima achterin de gemaakte ronding en is er redelijk makkelijk uit te halen. Verder is de behuizing vooral veel plastic en hebben ze getracht deze mooi hoogglans wit af te leveren, maar het is absoluut geen Apple of Jan de Bouvrie product.


Tot slot vergeet ik nog bijna de 2 grote knoppen aan de voorkant te vermelden waarmee je naar de vorige of de volgende pagina kan. Dit zijn dan ook meteen de 2 meest gebruikte knoppen van het apparaat.