2min

Tags in dit artikel

, , ,

Interface

Wanneer je Magix Digital DJ opstart, ziet het op het eerste gezicht erg stoer en robuust uit. Een mooi leesbaar lettertype met twee decks, zodat je ook aan twee kanten muziek kunt afspelen. Daaronder een zeer uitgebreide editor, waar allerlei variabelen ingesteld kunnen worden.

Van loops en cuepoints tot en met de pitch (waarmee je iets sneller of langzamer kunt laten afspelen). Vooral die pitch is zeer van belang bij het mixen van nummer en moet dus goed zijn. Dit is ook meteen het eerste minpunt wat we tegenkomen, de pitch werkt niet zo goed als we graag hadden gezien. Wanneer je de pitch met je muis wilt instellen door simpelweg omhoog of omlaag te gaan, gaat dit vaak te snel. Dat is erg lastig, zeker wanneer je net lekker live aan het mixen bent voor een publiek. Het komt dan nogal knullig over als je met de pitch te ver door schiet en dat gebeurd dus nogal snel bij deze uitvoering van Magix.Dan moeten we ook toch echt opmerken dat dit programma niet voor leken is. Magix richt zich wel altijd op een groot publiek en als het kan deze hele familie maar ke moet wel een beetje thuis zijn in de termen, anders duurt het erg lang voordat je het programma door hebt.

Magix dacht dit op te lossen door over een ‘show tooltips’ optie in de bouwen, maar dit heeft weinig geholpen. Afgezien van het feit dat het erg irritant is om, wanneer je over een knopje heen gaat direct een enorme popup met uitleg te krijgen, is deze uitleg ook nog eens erg lastig om te begrijpen. Het is niet makkelijk omschreven.

Dit zorgt er voor dat het niet echt gebruiksvriendelijk is. Magix had beter wat minder overbodige buttons kunnen maken en wat meer aandacht voor bijvoorbeeld de playlist-editor was prettiger geweest.

Table of contents