2min

Tags in dit artikel

, ,

Features

OC Genie


Zoals al reeds kort besproken is OC Genie een automatische overclock-tool. Wat MSI betreft is dit de eerste echte automatische overclock-methode. In de basis checkt OC Genie met wat voor configuratie het moederbord te maken heeft, en zoekt het daar automatisch binnen een seconde de beste instellingen bij. Met deze mogelijkheid kan de gebruiker op een wel heel makkelijke manier tot zo’n 36% betere prestaties krijgen, zonder dat het systeem instabiel zou worden. Niet slecht voor één seconde werk.


SuperPipe


MSI lijkt verder erg trots te zijn op de heatpipe die gebruikt is om de sinks rondom de CPU te koelen. Door het ontwerp van de in vergelijking met normale heatpipes 60% dikkere heatpipe zou de koeling van de heatsinks er maar liefst 90% op vooruit gaan en zou de SuperPipe voor een temperatuurverschil van 50 °C zorgen.


Military Class Components


Of het in deze markt echt zin heeft om te beweren dat de componenten op een product wel 40 jaar mee kunnen gaan betwijfel ik, maar alles lijkt in de strijd te worden gegooid. Volgens MSI zouden de onderdelen met normaal gebruik 40 jaar mee moeten kunnen. Als de computer constant gebruikt wordt zou het moederbord alsnog 10 jaar mee moeten kunnen. Maar goed, weinig mensen kunnen 10 jaar vooruit met dezelfde computer, dus of deze feature nou echt de moeite waard is, ik weet het zo net niet maar het maken van duurzame producten is natuurlijk wel aan te moedigen.