De Asus K52F-SX134V

Verpakking

Asus steekt de K52F in een kenmerkende kartonkleurige doos welke voorzien is van blauwe en zwarte accenten. We vinden in allerlei talen de tekst ‘Smart Choice’ terug op de doos. Weinig spectaculairs, maar het gaat dan ook niet zo zeer om de verpakking.

In de verpakking vinden we een adapter, handleiding, accu en de laptop zelf terug. Als laatste is er ook nog een bandje dat aan de adapter kan worden bevestigd om door middel van klittenband de draden netjes te bundelen.Uiterlijk

De Asus K52F heeft een net en stijlvol uiterlijk, van dichterbij zien we een patroon in de zwarte hoogglans-behuizing. Als we de laptop openen zien we dat ook aan de binnenkant een subtiel patroon is verwerkt in het systeem, ook het touchpad is niet vergeten. Al met al oogt de laptop zeer verzorgd en is het uiterlijk consequent doorgevoerd.

Op het gebied van connectiviteit vinden we drie USB 2.0-poorten en een cardreader terug, helaas geen eSata of FireWire. Verder is er natuurlijk ook een netwerkpoort. Voor video-output is de laptop voorzien van VGA en HDMI. Tot slot vinden we ook een 3,5 mm audio- en microfoon-poort.Hoewel we spreken over een laptop met een scherm van 15,6 inch, heeft Asus de laptop wel voorzien van een nummeriek toetsenbord. De toetsen zijn desondanks niet bijzonder veel kleiner dan dat we gewend zijn van een laptop van dit formaat. Het toetsenbord heeft veel weg van het toetsenbord in een MacBook, er zit opvallend veel ruimte tussen de toetsen die geen schuine afloop hebben. Asus adverteert dat een dergelijk toetsenbord minder stof verzamelt en ook comfortabeler typt gedurende langere perioden.

De laptop voelt stevig aan en de scharnierpunten lijken wel tegen een stootje te kunnen. Over het algemeen is de bouwkwaliteit prima in orde. Asus lijkt dan ook terecht zeker van zijn zaak te zijn wanneer het bedrijf 24 maanden fabrieksgarantie biedt.

Model
Merk Asus
Type K52F-SX134V
Processor
Processortype Intel Core i3 350M
Kloksnelheid processor 2,13 GHz.
Aantal cores 2 (4 threads)
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 3 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Adobe Acrobat Reader 9.0
  • Trend Micro Internet Security 2010
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3
eSata
Uitbreidingsslots
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366×768
Videokaart Intel Geïntegreerde Graphics Media Accelerator HD
Schermgrootte 15,6 inch
Schermtype TFT-LCD met LED-verlichting
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 380,0 x 256,0 x 36,0 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,6 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Glanzend zwart