Inleiding

De HP ProBook 6555b is voornamelijk gericht op de zakelijke markt. Deze laptop is voorzien van een HD LED-scherm en een aantal extra beveiligingsmogelijkheden zoals het versleutelen van de harde schijf.

De HP ProBook kost in de winkel ongeveer 750 euro en valt daarmee buiten de limieten die we de fabrikanten stelden voor onze vergelijkingstest van laptops, we vroegen namelijk om laptopsvan 550 tot 650 euro. Desalniettemin zouden we dan dus mogen verwachten dat deze laptop in de hoogste regionen scoort tegenover de andere laptops die we de afgelopen tijd testten.

De HP ProBook is voorzien van een triple-core processor van AMD, namelijk de Phenom II N830. Hier is de laptop dus uniek in vergelijking met de andere test-exemplaren welke steevast Intel-processoren bevatten.

De ProBook is voorzien van mogelijkheden om buiten Windows om even gauw je mail of een website te checken, dankzij HP QuickLook 3 en HP QuickWeb. Deze twee programma’s zijn buiten Windows te starten door middel van twee knoppen die boven het toetsenbord zitten. Druk je deze in terwijl het systeem uit staat, dan zal het systeem de desbetreffende applicatie opstarten, waarmee je snel op het internet kan.

Onderdeel vergelijkingstest

Deze review is onderdeel van een vergelijkende test tussen negen laptops van verschillende fabrikanten. We hebben gekozen voor een prijsklasse tussen de 550- en 650 euro, verder moet de laptop een 15 of 17 inch scherm hebben en over Windows 7 beschikken.

Voor een volledig overzicht van alle reviews uit onze vergelijkingstest, verwijs ik je graag door naar deze blogpost.