2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Inleiding

Prolimatech heeft zich in een kleine tijd, ongeveer anderhalf jaar, op de markt weten te zetten als een fabrikant die koelers aflevert met een hoge kwaliteit. Aan deze koelers hangt dan ook steeds een deftig prijskaartje. Zo begon het met de Megahalems, een tower-koeler voor processoren, die uitstekende prestaties wist neer te zetten. Van die Megahalems kwamen toen nog enkele versies zoals een ‘Black/shadow’-editie. Vandaag de opvolger van dit eerste succesnummer van Prolimatech, de Super Mega.

Deze Super Mega verschilt slechts op een paar punten met de gewone Megahalems. Het belangrijkste verschil is dat een deel van de vinnen nu uit koper bestaat in plaats van uit aluminium. Koper geleidt beter warmte dan aluminium. Wel is koper wat zwaarder waardoor het gewicht van koeler ook is toegenomen van 790 naar 945 gram.

Ook kunnen er nu 140 mm ventilatoren op de koeler worden geïnstalleerd en heeft het bevestigingssysteem een metamorfose ondergaan. Al met al zullen deze verbetering ervoor moeten gaan zorgen dat de Super Mega een stuk beter presteert dan zijn voorganger.



Prijs


De prijs van de gewone Megahalems was al niet mals en waarschijnlijk overstijgt de Super Mega het budget van menig computergebruiker dan ook, de prijs voor deze CPU-koeler ligt op ongeveer 70 euro.

Wel even opletten want voor dat geld krijg je alleen het koelblok, dij de Super Mega worden geen ventilatoren bijgeleverd waardoor je die nog eens apart moet aanschaffen. Een degelijke ventilator kost omstreeks 10 tot 15 euro. Indien men er dus twee installeert kan de totaalprijs dus de 100 euro aantikken. Ook zit er standaard alleen een Intel bevestigingskitje bij en dient de AMD-set apart gekocht te worden voor wederom ongeveer 10 euro.

Dit review exemplaar is beschikbaar gesteld door Caseking.