Conclusie

Ik opende het artikel met de vermelding van het feit dat beveiliging belangrijk is en echt onmisbaar is in de toekomst. Er zijn nog steeds veel mensen die geen beveiligingspakket op hun computer hebben geïnstalleerd. Ik hoop met dit artikel duidelijk te hebben gemaakt waar de nieuwe dreigingen liggen, wat je er zelf aan kan doen en wat ons mogelijk nog te wachten staat. Maar heel belangrijk; dat het aanschaffen van zo’n commercieel beveiligingspakket echt geen weggegooid geld is. Voor enkele tientjes per jaar kan je in veel gevallen al 5 computers thuis voorzien van een beveiligingspakket en ben je echt een stuk beter beveiligd.

Of je nu gaat voor Norton Antivirus of een van de vele concurrenten maakt ons echt niet uit. Kies in elk geval niet voor een tekort schietende gratis variant. Kies voor een degelijk pakket en betaal er gewoon voor, de kans is groot dat je veel ellende voorkomt.

In de nabije toekomst zal de aanschaf van een nieuwe router of iets van beveiliging voor apparaten waarvan je niet had verwacht dat je daar ooit een WiFi-verbinding op zou aantreffen ook realiteit worden. Techzine gaat dit uiteraard op de voet volgen en zal eventuele nieuwe oplossingen zeker aan de tand voelen, want hoe belangrijk goede beveiliging ook is, het moet wel functioneel en van toegevoegde waarde zijn.