min

Tags in dit artikel

, ,

Overige

Is er meer? Nou en of, de backupmogelijkheid, kwetsbaarheidsscan en phishingbescherming zijn nog niet besproken. Vandaar deze pagina genaamd Overige.

Back-up


De back-upmogelijkheid van Panda Internet Security 2009 is een mooie toevoeging. Het is mogelijk om te back-uppen naar de harde schijf, opslagmedia of naar een online locatie. Elke Panda-gebruiker krijgt gratis een jaar lang een gigabyte aan online opslag waar zijn of haar bestanden opgeslagen kunnen worden. Bestanden worden verzameld in categorieën als foto’s, video’s, Office-documenten, muziek, internetfavorieten et cetera. Na de totale back-up worden alleen nog gewijzigde bestanden opnieuw op een tweede locatie opgeslagen.

Toch is ook deze functie ietwat beperkt. Zo is het niet mogelijk om in bestaande back-ups te zoeken naar een speciaal bestand en is het plannen van back-ups ook niet je van het.

Kwetsbaarheidsscan


Hetzelfde geldt voor de kwetsbaarheidsscan. Met één druk op de knop wordt deze scan uitgevoerd en wordt gecontroleerd of alle Windows-updates aanwezig zijn en of alle softwareprogramma’s up-to-date zijn. Deze scan kan echter niet gepland worden en Panda wordt niet boos als je een kritieke update mist.


Het venster vanwaaruit scans gestart kunnen worden, waaronder de kwetsbaarheidsscan

Phishingbescherming


Alweer de laatste extra bestaat uit de bescherming tegen phishingsites. Naast het blokkeren van frauduleuze websites kan Panda ook gevoelige informatie binnenskamers houden. Het is mogelijk om wachtwoorden, e-mailadressen, telefoonnummers, pincodes en meer veilig te stellen. Eenmaal ingevoerd wordt de informatie niet zonder toestemming over het internet verzonden. Tenminste, niet zomaar via de browser. IM-verkeer wordt namelijk niet gescand en dat is toch een beetje jammer. Alle informatie wordt wel weer van encryptie voorzien zodat deze niet voor iedereen te bekijken is.