3min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

Offline


Menu

Zodra je het spel opstart kom je eigenlijk gelijk in de ring terecht waarbij je jouw eigen trucjes uit kan proberen op een andere worstelaar. Ook is hierbij een tutorial te volgen voor de startende worstelaar. Als je daarna op de start-button drukt kom je in het menu terecht. Verder wordt het menu nog eens opgedeeld in verschillende sub-menu’s. De interface van de game is niet altijd even duidelijk, waar je bepaalde zaken kan vinden, hier had THQ wellicht iets meer tijd aan moeten besteden.

Het worstelen

Persoonlijk heb ik zelf niet zo veel met worstelen en kan ik gezien worden als een beginnend worstelaar. Ik beoordeel deze game dan ook gewoon op die manier. Wat ik bijvoorbeeld behoorlijk tegen vond vallen is dat je bijvoorbeeld geen tegenstander kan aanvallen als deze een andere speler vast heeft, dit moet in mijn optiek wel gewoon kunnen, het is best te begrijpen waarom dit niet mogelijk is, op deze manier kan jij ook niet aangevallen worden als je net met iemand in een houdgreep hebt, maar het maakt het spel gewoon een beetje nep. Verder is het spel vrij makkelijk te spelen en kan je als beginner helemaal op gaan in het worstelen. Het spel biedt ook verschillende soorten ringen om in te spelen. Zo is er een variant waarin er een hek om de ring heen is geplaatst, dit is echter niet helemaal goed afgewerkt want je kan gewoon door het hek heen lopen of je tegenstander er doorheen slaan. Dat zijn dingen die bij het testen van de game er makkelijk uit gehaald hadden kunnen worden.



Road to Wrestlemania

De nieuwe functie die THQ aan Road to Wrestlemania heeft toegevoegd, namelijk het backstage rondlopen, had ook beter uitgewerkt kunnen worden. Zo heb je niet echt een doel als je rondloopt, ook is het praten met andere worstelaars die je backstage tegenkomt dramatisch. Hier had THQ echt iets leuks van kunnen maken, nu loop je maar een beetje rond te dwarrelen met één opdrachtje waar je vrijwel niets voor hoeft te doen.

Het vechten met personages backstage

Het enige wat enigszins goed is uitgewerkt backstage is het vechten. Je kan nu ook ook buiten de ring ruzie maken met andere worstelaars. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit het niets een worstelaar in kleedkamer een paar tikken verkopen. Daarnaast is het ook mogelijk om vrienden te maken backstage, zodat je hulp kan krijgen tijdens een wedstrijd als het even wat lastiger wordt. Deze zal je dan ook helpen als je tegenstander in de ring er een vriend bij haalt, zodat je het niet alleen tegen twee man hoeft op te nemen.



Online


Ook is er natuurlijk weer gewerkt aan het online gamen, het is mogelijk om verschillende type wedstrijden zoals Hell in a Cell, TLC, Elimination Chamber, echter waren deze type-wedstrijden al eerder mogelijk. Vanaf nu kun je ook Royal Rumble spelen met 12 spelers, dat vind ik zelf wel leuk om te spelen, verder ben ik wel tevreden over het online gamen, het voegt echt iets toe en is een stuk uitdagender dan tegen de computer vechten.



Moeilijkheidsgraad

Het online gamen is niet altijd even moeilijk je wordt automatisch in de goede groep geplaatst, door de ranken die je kunt behalen zullen de spelers altijd eerlijk worden verdeeld. Jij kunt andere spelers uitdagen die hoger of even hoog zijn, het is niet mogelijk om als betere en ervaren speler, de slechtere en nieuwe spelers uit te dagen.