2min

Introductie

In navolging van de Lumia 920, 820, 620 en 520 introduceert de Finse fabrikant de Lumia 720. Met deze telefoon vult het merk opnieuw een ruimte tussen de modellen op. Gezien de nummering van de toestellen gaat het om de ruimte tussen de goedkope Lumia 620 en de Lumia 820. Wat betreft specificaties zit de Lumia 720 echter niet altijd onder zijn duurdere broertje omdat Nokia voor nieuwere hardware heeft gekozen. De vraag is dan of die nieuwere hardware er ook voor zorgt dat de Lumia 820 in één klap overbodig wordt, of wellicht is daar juist totaal geen sprake van en creëert de Lumia 720 een klasse voor zichzelf in het Windows Phone-segment.

De verkopen van Windows Phone-toestellen worden sowieso overheerst door Nokia. Dat is ook niet gek, aangezien het Finse merk met de Lumia 720 al het vijfde Windows Phone 8-toestel introduceert, terwijl er nog meer op de rol staat. Concurrenten als HTC, Huawei en Samsung houden het bij een bescheidener aantal, maar hebben hun inzet daarentegen verdeeld over meerdere mobiele besturingssystemen. Deze partijen fabriceren immers ook smartphones met Android, Samsung werkt ook nog aan het eigen Tizen-besturingssysteem.


Nokia heeft geen plan om op terug te vallen als Windows Phone faalt en is zodoende volledig afhankelijk van Microsoft’s mobiele besturingssysteem. Windows Phone heeft inmiddels de derde plaats in de markt weten te grijpen, maar moet het doen met een fractie van het aandeel waarover Android en iOS beschikken.

De Lumia 720 heeft een adviesprijs van 349 euro meegekregen, maar in Techzine’s prijsvergelijker kan je de smartphone momenteel al terugvinden voor zo’n 330 euro. Nokia levert de Lumia 720 in de kleuren rood, geel, wit en zwart.