Inleiding

Wederom een Windows Phone 8-toestel dat voorbij komt op de redactie: De Nokia Lumia 620. De laatste tijd zien we vooral veel Windows Phone 8-toestellen voorbij komen. De toestellen met Android zijn dus kortstondig in de minderheid. Tijdens en rond het Mobile World Congress zijn er echter meer dan genoeg Android-toestellen aangekondigd, dus binnenkort ook weer reviews van de nieuwste Android-toestellen. Nu dus opnieuw een Windows Phone 8-toestel, eentje van de hand van Nokia. De Nokia Lumia 620 is kort samengevat een toestel met een 3,2 inch scherm, een dual-core 1,0 GHz processor, 512MB werkgeheugen, 8GB aan opslagcapaciteit en een 5 megapixel camera.

Dit is het derde Windows Phone 8-toestel van Nokia dat we onderwerpen aan een review. De eerste twee toestellen waren qua prijs een flink stukje duurder, de Nokia Lumia 920 (review) is op dit moment te krijgen vanaf 524 euro en de Nokia Lumia 820 (review) heeft nu een prijs vanaf 450 euro. Het toestel in deze review, de Nokia Lumia 620, is verkrijgbaar vanaf 249 euro en daarmee dus een heel stuk goedkoper.


Nokia wil dus ook wat meer aan de onderkant van de markt nieuwe klanten zien te winnen met de Lumia-serie. Dit toestel is met 249 euro weliswaar een stuk goedkoper dan de andere Nokia Lumia’s, maar de Huawei Ascend W1 is op dit moment nog goedkoper. De HTC Windows Phone 8S is ongeveer even duur. Nokia heeft inmiddels bekendgemaakt dat er nog meer goedkope Lumia’s onderweg zijn, ook een model dat nog ruim onder de prijs van de Ascend W1 gaat duiken. De Nokia Lumia 520 krijgt een prijskaartje van 170 euro, ook komt er nog een Lumia 720, maar deze gaat ongeveer 300 euro kosten.

Nokia heeft binnenkort dus een zeer uitgebreide Lumia line-up, met keuze uit 5 smartphones. Het model in deze review zal het op een na goedkoopste uit de reeks zijn. We hebben inmiddels al wat goedkopere Windows Phone-toestellen voorbij zien komen, de vraag is dus of dit toestel zich weet te onderscheiden en waar biedt voor zijn geld.