2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Apple heeft de iMacs van een kleine upgrade voorzien. De nieuwe all-in-ones zijn voorzien van Intel’s vierde generatie Core-processoren. Wij voelden de goedkoopste variant met een adviesprijs van 1329 euro en een schermgrootte van 21,5 inch aan de tand.

Omdat het in dit geval voornamelijk om een interne upgrade gaat, is dit een beknopte recensie. Voor een uitgebreide blik op het gebruik van de iMac verwijs ik je door naar de recensie van eerder dit jaar, waarin de gebruikservaring ook uitgebreid aan bod komt. In dit artikel ga ik slechts in op de noemenswaardige vernieuwingen en de prestaties van dit specifieke exemplaar.

Apple brengt vier basismodellen uit, die naar wens nog zijn aan te passen op verschillende componenten zoals de processor, het werkgeheugen, de harde schijf en de videokaart. Dat levert natuurlijk wel een meerprijs op en het hangt van het basismodel af welke componenten precies gewijzigd kunnen worden bij aankoop. Na aankoop is het vrijwel onmogelijk om onderdelen nog te wijzigen, wat een gevolg is van Apple’s drang om de iMacs zo dun mogelijk te maken.


Het specifieke iMac-model dat in dit artikel wordt getest is de goedkoopste variant van de iMac. Deze all-in-one bevat een Intel Core i5-4570R quad-core processor die draait op 2,7 GHz en een Turbo-mode van 3,2 GHz kent. Verder wordt voorzien in 8GB werkgeheugen en 1TB opslagcapaciteit. Het grafische werk wordt afgeleverd door een Intel Iris Pro 5200-krachtbron.

Model iMac 21,5 inch iMac 27 inch
2012 € 1.385 € 1.585 € 1.905 € 2.085
2013 € 1.329 € 1.529 € 1.849 € 2.029

De upgrade gaat ook gepaard met een bescheiden prijsverlaging. Een overzicht van de verlaging per basismodel vind je in de bovenstaande tabel. Het gaat om verlagingen van 56 euro per model.