2min

Introductie

Nu enige tijd terug bekend is geworden dat Microsoft naar alle waarschijnlijkheid Nokia gaat overnemen, is het aannemelijk dat de Nokia Lumia 625 een toestel uit de laatste generatie echte Nokia-smartphones zal zijn. Waar Nokia vroeger nog de onbetwiste marktleider was op het gebied van mobiele telefoons, moet het tegenwoordig knokken voor ieder verkocht toestel.

Zoals alle nieuwe Lumia-smartphones, maakt ook de Lumia 625 gebruik van Windows Phone van Microsoft. Op dit moment heeft Windows Phone de derde plek op de markt voor mobiele besturingssystemen. Veel mensen hebben een voorkeur voor Android of iOS, maar Microsoft wil met Windows Phone zich daar graag tussen nestelen. Dat lijkt gestaag te lukken, voornamelijk dankzij de prestaties van Nokia. Om een krachtigere samenwerking te realiseren heeft Microsoft besloten om het heft nog meer in eigen hand te nemen en de daarvoor benodigde onderdelen van Nokia in te lijven.

Met de Nokia Lumia 625 brengt het Finse bedrijf een grotere variant van de Nokia Lumia 620 op de markt. Smartphones met een groot scherm worden steeds populairder en Nokia wil ook graag een graantje meepikken van deze trend


De Nokia Lumia 625 heeft een 4,7 inch IPS LCD-scherm dat een resolutie van 480 bij 800 pixels kan weergeven. Daarnaast beschikt het apparaat over een dual-core Snapdragon 400-processor die is geklokt op 1,2 GHz en wordt ondersteund door 512MB werkgeheugen. Standaard heeft het toestel 8GB interne opslagcapaciteit. Dit is nog uit te breiden met een micro SD-laart van maximaal 64GB. Aan de voor- en achterzijde heeft het toestel camera’s die respectievelijk 0,3 en 5 megapixel foto’s kunnen maken. Zoals elke nieuwe Nokia-smartphone maakt de Nokia Lumia 625 gebruik van Windows Phone 8.

Model Prijs
Huawei ascend W2 180 euro
Samsung Galaxy SIII mini 190 euro
Nokia Lumia 620 (review) 200 euro
HTC Desire 500 230 euro
Nokia Lumia 625 235 euro

Het toestel is in de prijsvergelijker van Techzine te koop vanaf 235 euro, maar heeft een adviesprijs van 255 euro gekregen van Nokia.