Introductie

De markt voor hybrides van laptops en tablets is nog niet echt van de grond gekomen. Er hebben in het verleden al wel enkele mooie apparaten de revue gepasseerd, zoals de Dell XPS 12 (review), de Toshiba Satellite U920T (review) en Lenovo’s Yoga 13 IdeaPad (review).

Deze producten wisten in zekere zin indruk te maken, maar over het algemeen bleef toch ook de indruk hangen dat de hybrides niet het beste van beide werelden bieden, maar eerder juist producten vol concessies zijn om aan de uiterlijke eisen te kunnen voldoen. Dat geldt in meer of minder mate voor alle voorbeelden die ik noemde.


Lenovo doet een hernieuwde poging om de markt te bedienen, met de Yoga 2 Pro. Deze laptop is voorzien van een touchscreen met een resolutie van 3200 bij 1800 pixels, ofwel Quad HD+. Dat scherm is 360 graden te draaien, zodat je de Yoga 2 Pro kan omtoveren van laptop naar tablet en andersom.

Lenovo maakt natuurlijk gebruik van een vierde generatie Core-processor van Intel, waarmee de accuduur optimaal is, zonder in te moeten boeten op het gebied van prestaties. Ook een SSD voor snelle opslag van data is door het Chinese bedrijf niet vergeten.

Natuurlijk komt dit alles wel met een bijbehorend prijskaartje. Er zijn twee varianten van de Yoga 2 Pro te vinden, waarbij het verschil zit in de processor: een Core i5- of Core i7-processor van Intel. De Core i5-versie beschikt bovendien over een SSD met 256GB in plaats van 512GB. De adviesprijzen van Lenovo bedragen 1299,99 en 1599,99 euro. Je vindt de Lenovo Yoga 2 Pro in Techzine’s prijsvergelijker op het moment van schrijven voor exact dezelfde prijzen terug.