2min Devices

Review: Lenovo Yoga Tablet 10

Introductie

Lenovo wil koste wat het kost in Europa een succes worden. Dat doet het Chinese bedrijf voornamelijk met mobiele apparaten, al is het bedrijf wereldwijd gezien ook de grootste fabrikant van computers. Onlangs passeerde de Yoga 2 Pro al de revue en nu is het de beurt aan de Yoga Tablet 10. Dit is de eerste Lenovo-tablet die Techzine aan een review onderwerpt.


Al op het eerste oog is er fysiek gezien direct wat bijzonders aan de hand met de Yoga Tablet 10. Dat is dat de ene lange zijde is voorzien van een flinke bolling. Daarin zit niet alleen de accu in verwerkt, maar ook een scharnierpunt waarmee de tablet rechtop kan worden gezet. Met die verschillende lange zijdes heeft de Yoga Tablet 10 wel iets weg van Sony’s Tablet S (review), maar die beschikte niet over een standaard.

Het is van tevoren natuurlijk de vraag in hoeverre Lenovo een vuist kan maken tegen de concurrentie, waarbij gezien de schermgrootte vooral gelet moet worden op de Acer Iconia A3 en de Samsung Galaxy Tab 3 10.1. Ook de inmiddels al wat verouderde iPad 2 en Surface van respectievelijk Apple en Microsoft komen nu rond dezelfde prijs uit.

Model Prijs
Acer Iconia A3 (review) 210 Euro
Asus Google Nexus 7 (review) 240 euro
Acer Iconia W3 (review) 260 euro
Samsung Galaxy Tab 3 10.1 285 euro
LG G Pad 8.3 (review) 300 euro
Lenovo IdeaTab Yoga 10 320 euro
Microsoft Surface (review) 330 euro
Apple iPad 2 (review) 370 euro

Lenovo heeft de Yoga Tablet 10 een adviesprijs van 299 euro meegegeven en daarmee is dit apparaat gezien de schermgrootte relatief goedkoop. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de tablet op dit moment voor ongeveer dezelfde prijs terug.