3min

Tags in dit artikel

, ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


Op de vorige pagina schreef ik al dat de behuizing van de Lenovo Yoga Tablet 10 gedeeltelijk is gemaakt van metaal maar een groot deel gemaakt is van plastic. Om precies te zijn is de onderkant waar de tablet wat dikker is en de standaard in zit verwerkt gemaakt van metaal, het hele stuk daarboven heeft een plastic behuizing. Over het metalen gedeelte heb ik eigenlijk geen negatieve opmerkingen qua bouwkwaliteit dat is dik in orde, ook zijn de schanieren van de standaard vrij stevig.

Het gedeelte erboven met de plastic behuizing waar eigenlijk alleen het scherm in zit verwerkt is echter een stuk minder stevig. Als je druk zet op de uiteinde kan je de tablet zelfs lichtelijk buigen en dat is natuurlijk niet goed. Ook als je druk zet hebt het midden van het scherm zie je vlekken ontstaan, doe je dit aan de randen dan is het veel minder.


Als we verder de behuizing inspecteren zien we geen grote gaten of kieren. Lenovo heeft wel gekozen voor een goede behuizing die netjes aansluit en het product goed beschermd. Wat dat betreft heeft Lenovo goed werk afgeleverd, ook de manier waarop de micro-SD kaart worden geplaatst is zeer innovatief en goed over nagedacht.

Hardware


Zoals al in de introductie was te lezen is de tablet van Lenovo vrij scherp geprijsd voor een 10 inch-tablet. Qua prestaties zal de tablet waarschijnlijk wel onder doen voor bijvoorbeeld de Nexus 7 van Asus, maar die beschikt over een scherm van slechts 7 inch.

Op basis van de specificaties verwacht ik dat deze tablet nog best goed uit de verf zal komen. Lenovo heeft gekozen voor een MediaTek MT8125-chip, welke gebruik maakt van een quad-core Cortex A7, met een kloksnelheid van 1,2 GHz. De grafische prestaties moeten komen van de PowerVR SGX 544MP als grafische processor. Dit is dezelfde chip als die in de Acer Iconia A3 is te vinden.

De processor wordt geholpen door 1GB aan werkgeheugen, standaard levert Lenovo de tablet met 16GB aan opslagcapaciteit, wat eventueel nog uitgebreid kan worden met een micro SD-kaartje van maximaal 32GB. Op het moment dat je de tablet koopt, is er nog zo’n 12,3 GB van de opslagcapaciteit over. De overige ruimte wordt ingenomen door systeembestanden en applicaties.


Net als de Acer Iconia A3 maakt ook de Lenovo Yoga Tablet 10 gebruik van een IPS LCD-scherm met een schermresolutie van 1280 x 800 pixels. De pixeldichtheid is dan ook identiek met 149 pixels. Wat dat betreft lijken de Acer Iconia A3 en de Lenovo Yoga Tablet 10 wel heel veel op elkaar. De Acer Iconia A3 is echter wel een stukje goedkoper dan de Lenovo.

De camera’s van de tablet aan de voor- en achterzijde maken foto’s van respectievelijk 1,6 en 5 megapixels. Dit betekent dat beide camera’s prima voldoen in deze prijsklasse. De positie van de camera’s laat duidelijk wat te wensen over. Bij het maken van foto’s dwingt Lenovo je eigenlijk om de tablet in portretmodus vast te houden, want in landschap-mode zit de camera aan de achterzijde onder je linkerhand. De camera zit namelijk in de linkeronderhoek, in het metalen gedeelte. De camera aan de voorzijde zit links in het midden in landschapsmode, of midden bovenaan in portetmode. Bij een 10 inch tablet vind ik persoonlijk dat de fabrikant uit moet aan van landschapsmode en niet van portret. Voor mij zitten de camera’s dus echt op een verkeerde plaats.