2min

Tags in dit artikel

, ,

Lenovo Yoga Tabet 10

Inhoud


Lenovo steekt de Yoga Tablet 10 in een verpakking waar niet al te veel interessants in terug te vinden is. Naast de tablet zelf vind je enkel een USB-kabel en een bijbehorende netstroomadapter met USB-poort. Deze adapter heeft een stroomsterkte van 2 ampère, wat wel gebruikelijk is bij laptops. Als laatste zijn er ook nog enkele handleidingen meegeleverd.

Natuurlijk had Lenovo ervoor kunnen kiezen om leuke extra’s zoals een beschermhoes mee te leveren, maar om de prijs laag te houden is dat niet het geval. Het Chinese merk pretendeert met deze prijs ook niet dat we hier spreken over een heel uitgebreid apparaat.


Ontwerp


Het meest opvallende aan de Yoga Tablet 10 is de dikke lange zijde waarin een scharnier verwerkt is. De tablet ligt daardoor niet waterpas op een ondergrond, er is sprake van een kanteling van een graad of tien.

Als je de tablet nog verder wilt kantelen kan daarvoor natuurlijk ook de standaard worden gebruikt. Een klein onbedacht detail is dat het Lenovo-logo dan ondersteboven op de tablet staat. Ook voor het rechtop zetten van de tablet gebruik je de standaard, dan staat het logo wel juist. Het was het één of ander voor Lenovo.


De Yoga Tablet 10 beschikt over redelijk scherpe hoeken waar wel enige afronding in zit. Het frame van de tablet lijkt voor het grootste deel van metaal, maar er is ook een aanzienlijk gedeelte gemaakt van plastic.

Uiterlijk


De voorkant van de Lenovo Yoga Tablet 10 wordt voor het grootste deel beslagen door het scherm van 10,1 inch. Er zijn geen fysieke knoppen te vinden, zoals Google wenst te zien heeft Lenovo de knoppen in het scherm geïntegreerd. Naast het scherm zit een camera verwerkt, bijvoorbeeld handig voor video-gesprekken. Onderaan zitten twee speakertjes die het Dolby-predikaat mogen voeren.

Op de achterkant vinden we het scharnier. Als dit uitgeklapt wordt komt er een micro SD-poortje tevoorschijn, waarmee je extra opslagcapaciteit kunt toevoegen. Naast het scharnierpunt zit een tweede camera verwerkt, wel zonder flitser.


Lenovo heeft boven- en onderop geen poorten en knoppen verwerkt. Op de linkerzijde zit een micro USB-poort en in de uitstulping de aan-/uitknop. Op de rechterzijde vind je een vrij minimale volumeknop en in de uitstulping een aansluiting voor een koptelefoon.


De Lenovo Yoga Tablet 10 kan niet worden geopend, het is dus niet mogelijk om snel de accu te verwisselen. Fabrikanten bieden tegenwoordig overigens nog zelden de mogelijkheid om tablets te openen, dit om de apparaten zo dun mogelijk te maken. Gezien het dikke scharnier gaat dat bij de Yoga Tablet 10 natuurlijk maar deels op.