2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Lenovo heeft een Android-tablet gemaakt op zijn eigen onderscheidende manier. Dat is om te beginnen al het vermelden waard, want het bedrijf heeft geen dertien in een dozijn-tablet uitgebracht. De standaard die achterop zit kan nog wel iets beter, maar is zeker een goede toevoeging en ik hoop dat Lenovo ook toekomstige tablets ermee zal uitrusten.

Ook de aanpassingen die Lenovo doet in Android zijn vrij beperkt en men overlaadt ons ook niet met enorm veel bloatware waar we niet op zitten te wachten. Natuurlijk zijn er wel een aantal apps die geen toegevoegde waarde hebben, maar het blijft beperkt. Wel creëert Lenovo een eigen Android-ervaring door de applicatie launcher uit Android te verwijderen en alle apps gewoon op het dashboard te tonen. Lenovo doet dit op een overzichtelijke manier, door de apps pas vanaf het tweede dashboard te tonen.

Lenovo heeft eigenlijk helemaal geen onaardig product op de markt gebracht, alleen er zijn ook wat minpunten die het grote succes van het product duidelijk in de weg staan. De tablet heeft een leuke prijs van 299 euro, alleen ben ik van mening dat je daar teveel voor moet inleveren op prestatievlak. De MediaTek-chip is gewoon enorm traag en presteert slechter dan tablets uit 2012, dat mag gewoon niet.

De Lenovo Yoga Tablet 10 is intern eigenlijk identiek aan de Acer Iconia A3. Echter is de Lenovo zo’n 60 euro duurder, bevat een standaard en minder bloatware. De overige concurrentie kan worden gevonden in de vorm van de Nexus 7 2014 (7 inch), LG G Pad (8 inch) en de Sony Xperia Tablet Z (10 inch), deze tablets beschikken allen over een Full HD-resolutie, waardoor het beeldpaneel veel beter is dan dat van Lenovo. Daar staat tegenover dat de Nexus 7 en de G Pad 8.3 een iets kleiner scherm hebben en de Xperia Tablet Z zo’n 100 euro duurder is. Eigenlijk valt de Lenovo een beetje tussen wal en schip qua specificaties en prijs, terwijl de uitklapbare standaard echt van toegevoegde waarde is.

Ik moet helaas voor Lenovo tot de conclusie komen dat deze tablet op dit moment geen aanrader is. Ik hoop dat het Chinese bedrijf in de nabije toekomst in staat is eenzelfde model uit te brengen voor dezelfde prijs, maar dan met een Full HD-scherm en een veel krachtigere chip. Dan hebben ze wel echt een hele leuke tablet in het assortiment.
6.9
  • De uitklapbare standaard voegt echt iets toe;
  • Extreem lange accuduur;
  • Geluid en positie van speakers is goed;
  • Camera’s zitten op vreemde locaties;
  • Prestaties van MediaTek-chip zijn echt slecht;
  • Tablet valt tussen wal en schip qua prijs;