3min

Tags in dit artikel

, ,

Scherm, geluid en accuduur

Scherm


Het scherm van de Lenovo Yoga Tablet 10 is zoals je mag verwachten ongeveer 10 inch groot. 10,1 inch, om precies te zijn. Het scherm beschikt over een resolutie van 1280 x 800 pixels, dit is niet erg hoog en hier is ongetwijfeld voor gekozen om de prijs van de tablet zo scherp mogelijk te houden. Op dit moment is een betere schermresolutie op een 10 inch beeldpaneel voor een prijs van zo’n 300 euro waarschijnlijk niet haalbaar.

Al met al beschikt de Lenovo over een redelijk beeldpaneel, de kleuren zijn redelijk en de helderheid van de tablet kan echt flink omhoog worden gezet, wat in bepaalde situaties handig kan zijn. Wat wel jammer is, is dat vingerafdrukken hinderlijk aanwezig zijn op het scherm.


Geluid


Zoals eerder opgemerkt is de tablet zeer geschikt om media te bekijken of af te spelen. Door de standaard kan je de tablet makkelijk op je werkplek gebruiken. De positionering van de speakers is ook ideaal. Lenovo heeft ervoor gekozen de speakers aan de voorkant van de tablet te plaatsen, in de linker- en rechter-onderhoek. Hierdoor komt het geluid op je af, wat doorgaans zorgt voor een betere geluidskwaliteit.


Het geluid van de Lenovo-tablet is dik in orde doordat de speakers aan de onderzijde zijn geplaatst. In het dikkere deel van de tablet is er ook wat meer ruimte voor de speakers en zo heeft Lenovo waarschijnlijk wat betere speakers kunnen plaatsen. Ook het volume kan echt vol open zonder te vervormen.

Het enige minpuntje is wellicht het formaat van de volumeknoppen, deze zijn zo klein dat ze nog weleens lastig te vinden zijn.

Accuduur


De Lenovo Yoga Tablet 10 beschikt over een batterij met een capaciteit van 9.000 mAh, die volgens het Chinese bedrijf maar liefst 18 uur mee moet gaan. Onze eerste indruk van de accuduur is erg goed, gedurende het gebruik tijdens mijn werkzaamheden leek de accu niet leeg te kunnen. Uiteraard hebben we ook een test gedraaid om een inschatting te maken van de accuduur.

Benchmark: Accutest: 1 uur Full HD YouTube-video (verbruikt)


In onze test komt de Yoga Tablet 10 uitstekend uit de verf. Een uur lang kijken naar een HD-video op YouTube kost je zo’n 6 procent van de accu. Je kan theoretisch gezien dus ruim 16,5 uur naar Full HD-video’s kijken, wat redelijk in de buurt komt van de 18 uur die Lenovo heeft beloofd.