2min Devices

Review: Acer Iconia A1-830

Introductie

Acer presenteerde begin dit jaar onder andere de Acer Iconia A1-830. Dit is een tablet met een scherm van 7,9 inch en die wat uiterlijk betreft zeer veel doet denken aan een van de populairste tablets op de markt: de iPad mini van Apple. Natuurlijk is er bij voorbaat al één gigantisch verschil ten opzichte van die tablet, de Iconia A1 draait immers op Android.

Acer gooit het met deze tablet ondanks de gelijkenis met de iPad mini op een tablet met een oogstrelend ontwerp die makkelijk met één hand vast te houden is. Ook prijst de Taiwanese fabrikant de dikte van slechts 8 millimeter en de achterkant van de behuizing, vervaardigd uit metaal. De rekenkracht wordt geleverd door een Atom-processor van Intel.


De adviesprijs van de Acer Iconia A1 is op zijn minst aantrekkelijk te noemen, de tablet moet namelijk 169 euro kosten. Er is vooralsnog geen versie met mobiel internet op de markt gebracht en voor zover bekend zijn daar ook geen plannen voor.

Model Prijs
Samsung Galaxy Tab 3 Lite 120 euro
Acer Iconia A1 155 euro
Huawei MediaPad 175 euro
Lenovo Yoga Tablet 8 185 euro
Acer Iconia W3 (review) 210 euro
Samsung Galaxy Note 8.0 (review) 240 euro
Asus Google Nexus 7 (2013) (review) 245 euro
LG G Pad 8.3 (review) 270 euro

De Iconia A1 is in vergelijking met andere tablets op voorhand erg scherp geprijsd en daarvan moet dit product het waarschijnlijk ook hebben.

Samsung en Huawei weten Acer wel de loef af te steken wat betreft de prijs. Deze specifieke producten hebben wij helaas niet getest, een echte vergelijking is daarom moeilijk te maken. Desalniettemin kan natuurlijk alsnog geconcludeerd worden of de Iconia A1 een goed product is.