2min

Introductie

2014 was een jaar van financiële terugval voor Samsung, want de inkomsten vanuit de mobiele divisie in vergelijking met eerdere jaren zijn ver onder de maat. In 2015 moet het dankzij enkele maatregelen weer helemaal goed komen met de Zuid-Koreaanse titaan uit de technologiewereld.

Samsung beloofde minder verschillende modellen op de markt te brengen. Daarbij is voor sommigen echter ook een vrij verrassend besluit gevallen: de Galaxy Note 5 zal vooralsnog niet in Europa worden verkocht. Samsung verklaarde dat de stylus van de Galaxy Note-reeks nauwelijks wordt gebruikt door Europeanen. Die stylus is juist hét onderscheidende element van de toestellen.


Maar Samsung lanceert wel een alternatief toestel voor mensen die gewoon graag een groot scherm gebruiken. Het betreft de Galaxy S6 Edge+, een opgevoerde en vergrootte variant van de Galaxy S6 Edge. In Samsung’s assortiment zien we de gebolde schermranden steeds vaker terugkomen, met de Galaxy S6 Edge+ als meest recente toevoeging.

In vergelijking met de reguliere Galaxy S6 Edge kunnen we verscheidene wijzigingen noteren. Dat het scherm met 0,6 inch naar een grootte van 5,7 inch groeit is toch wel de meest belangrijkste. Hoewel daardoor de breedte en hoogte van de smartphone uiteraard flink toeneemt, is de Galaxy S6 Edge+ wel een fractie dunner geworden. Waar Samsung van de Galaxy S6 Edge varianten met 32, 64 en 128GB opslagruimte uitbracht, blijft de 128GB-versie nu achterwege. Het werkgeheugen is met 1GB verhoogd naar een totaal van 4GB. De laatste noemenswaardige wijziging is de accucapaciteit, die van 2600 naar 3000 mAh is opgerekt. Daar staat wel tegenover dat het grotere scherm vermoedelijk ook een hoger energieverbruik heeft.

De Galaxy S6 Edge+ is vanaf heden te koop en heeft een adviesprijs van 799 euro voor de 32GB-versie. De 64GB-versie komt vooralsnog niet beschikbaar in onze regio. Hoewel er vier kleurvarianten worden geproduceerd, komt de smartphone hier vooralsnog alleen beschikbaar in de kleuren Gold Platinum en Black Sapphire.