2min

Uiterlijk

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is qua uiterlijk nauwelijks anders dan de Galaxy S6 Edge. Natuurlijk is de Galaxy S6 Edge+ wel flink wat forser dankzij het grotere scherm, maar verder is het uiterlijk eigenlijk ongewijzigd. Zo zien we bijvoorbeeld een metalen frame en een achterzijde van glas met daarop een camera die wat uit de behuizing komt. Natuurlijk komen de gebolde zijdes van het scherm ook weer terug.

Boven het scherm heeft Samsung verschillende sensoren, een front-camera en een speaker voor het voeren van telefoongesprekken geplaatst. Onder het scherm zit in het midden een fysieke knop waarmee je naar het hoofdscherm van Android gaat, maar deze dubbelt ook als vingerafdrukscanner. De drukknop wordt geflankeerd door twee aanraakgevoelige knoppen.


De achterzijde van de Galaxy S6 Edge+ bevat midden bovenaan de primaire camera, Terwijl smartphones nog altijd steeds dunner worden, lijkt de rek er bij camera’s tegenwoordig wel aardig uit. Fabrikanten kiezen er daarom maar voor om de camera enkele millimeters uit de behuizing te laten steken. Hierdoor ligt de smartphone niet geheel stabiel op vlakke ondergronden en de uitgestoken lens is uiteraard ook vatbaarder voor krassen door ruwe ondergronden. Rechts naast de camera zit een flitser, hartslagmeter en een LED die benodigd is voor die metingen.

Bovenop de smartphone zit een secundaire microfoon en een uitneembare lade waarmee de simkaart kan worden geplaatst. Op de onderkant zit in het midden een micro USB-poort, alsook een aansluiting voor een headset, de primaire microfoon en een speaker. Op de linkerzijde heeft de Galaxy S6 Edge+ twee knoppen voor het aanpassen van het volume, op de rechterzijde zit de aan/uitknop.


Sinds de komst van de Galaxy S6 is het niet langer mogelijk om de behuizing te openen en dat trekt Samsung bij deze Galaxy S6 Edge+ door. Dit betekent dat de accu niet te vervangen is en dat er geen microSD-kaartje geplaatst kan worden.