2min Devices

Review: HP Envy 13 – HP’s dunste laptop ooit

Introductie

Met de HP Envy 13 wil de Amerikaanse fabrikant de concurrentie aangaan met laptops zoals de Apple MacBook Air en de Dell XPS 13. De Envy 13 is dan ook HP’s dunste laptop tot op heden. Het ontwerp van de Envy 13 is volgens HP uiterst elegant en beeldschoon, maar daarover later meer.

De Envy 13 beschikt bovendien over een processor uit Intel’s nieuwste Core-reeks, ook bekend onder de noemer Skylake. Met een vingerafdrukscanner wil HP bovendien het gebruiksgemak en de veiligheid vergroten, over deze eigenschap beschikken de systemen van Apple en Dell overigens niet. De vingerafdrukscanner werkt samen met Windows Hello, een onderdeel van Windows 10 waarmee je met biometrische sensoren in kan loggen op je systeem.

Review: HP Envy 13 – HP’s dunste laptop ooit
De Envy 13 is in verschillende uitvoeringen in de winkel te vinden. HP heeft voor Nederland vijf modellen samengesteld, daarbij varieert de hardware op een aantal punten. De HP Envy 13 die ik in dit artikel bespreek is de duurste uitvoering die in Nederland te verkrijgen is.

Wat betreft accuduur zou de Envy 13 volgens HP wel tien uur mee moeten kunnen. Deze accuduur wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe Intel-processor, die zuiniger is dan eerdere reeksen van de Core-processoren. Het zal ongetwijfeld uitmaken of je voor een variant met de Core i3, Core i5 of Core i7-processor kiest. HP noemt natuurlijk de meest positieve cijfers, welke vermoedelijk alleen voor de Core i3-variant gelden.

De adviesprijs van de Envy 13 varieert van 699 tot 1199 euro. Het goedkoopste model is de Envy 13-d080nd, het duurste model is de Envy 13-d020nd. De laatstgenoemde is degene die in dit artikel getest wordt. Let op dat de andere systemen variëren qua accuduur en prestaties.