2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Met de Envy 13-reeks zet HP een lijn nette laptops neer. HP merkt op dat de Envy 13 maar 12,9 millimeter dik is en dat dit zodoende diens dunste laptop tot op heden is. Voor een laptop is 13 millimeter inderdaad niet bijzonder veel, maar toch heeft Dell bijvoorbeeld al weer een dunnere laptop in het assortiment.

HP noemt het uiterlijk van de Envy 13 uiterst elegant en beeldschoon, maar wat mij betreft maakt de Envy 13 in dit opzicht toch niet zoveel indruk. Het is uiteraard een kwestie van smaak, maar op kantoor is men het nochtans eens met deze uitspraak.

Dankzij het slimme ontwerp van het scharnierpunt krijgt het toetsenbord een kanteling, waardoor je wel erg lekker kan typen. Het touchpad werkt ook prima en kan goed overweg met multitouch-commando’s. Het is wel ontzettend irritant dat het invoerapparaat tijdelijk geblokkeerd wordt tijdens en direct na toetsaanslagen. Dit heeft te maken met het voorkomen van foutieve detectie van handpalmen, gelukkig is deze uitermate knullige maatregel uit te schakelen.

Het scherm van de duurste versies van de Envy 13 heeft een resolutie van 3200 bij 1800 pixels, wat aardig indrukwekkend is. De goedkopere varianten moeten het stellen met 1920 bij 1080 ofwel Full HD. Het meest opmerkelijke qua prestaties is dat de SSD-opslag een uitzonderlijk hoge score heeft laten noteren.

Voor een laptop die overwegend op de mid-range is gericht, vind ik de Envy 13 een aardig goede laptop. Het model dat wij getest hebben is natuurlijk wel aan de dure kant voor de mid-range, maar als ik de prestaties buiten beschouwing laat sta ik nog steeds achter die mening.
7.9
  • Handig inloggen met vingerafdrukscanner en Windows Hello;
  • Fijn toetsenbord dankzij subtiele kanteling middels het scharnier;
  • Indrukwekkende schermresolutie bij duurste versies;
  • Accuduur is redelijk goed..
  • ..maar beloftes HP bij lange na niet waargemaakt;
  • Scherm is ondanks aluminium behuizing veel te flexibel;
  • HP roemt uiterlijk, maar vormgeving Envy 13 is weinig bijzonders;