2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


Hoewel HP hoog van de toren blaast over de aluminium behuizing, lijkt het erop dat alleen de buitenkant van het deksel en de binnenkant van de body van aluminium is gemaakt. HP houdt dat maar voor zich.


Om het uiterlijk van de Envy 13 te omschrijven gebruikt HP bewoordingen zoals uiterst elegant en beeldschoon. Hoewel ik de Envy 13 absoluut geen lelijk apparaat vind, vind ik deze termen aardig overdreven. Het ontwerp van de Envy 13 is niet uiterst elegant, noch beeldschoon. Doorsnee zou ik een eerlijkere omschrijving van het ontwerp vinden, maar dat zou de verkoop niet naar hogere regionen tillen.

Voor moderne standaarden heeft de Envy 13 relatief dikke bezels rondom het scherm zitten. De bezels meten aan de zijkanten zo’n 15 millimeter, aan de bovenkant 18 millimeter en aan de onderkant maar liefst 32 millimeter. Vergelijk dat maar eens met de Dell Precision 5510, waarbij de randen aan de zijdes en bovenkant zo’n 5 millimeter dik zijn.

Bouwkwaliteit


Ondanks het gebruik van aluminium is het gedeelte waar het scherm in zit vrij flexibel. Je kan het scherm makkelijk buigen, al ontstaan er gelukkig niet direct vlekken op het paneel. De body van de Envy 13 is gelukkig wel een stuk steviger.


Door de constructie van het scharnier kantel je de body wanneer je de laptop opent.

Het scharnier van het scherm is stroef, en dat is prettig omdat het ervoor zorgt dat het scherm niet zomaar dichtklapt als je de laptop bijvoorbeeld oppakt. We zien overigens steeds vaker dat het scharnier bij laptops een draaicirkel van bijna 360 graden heeft, maar bij de Envy 13 is daar geen sprake van. Zonder aanwezigheid van een touchscreen heeft dit natuurlijk ook aanzienlijk minder toegevoegde waarde, daarom is dit niet zo erg.

Door de vormgeving van de Envy 13 gebeurt er bij het openklappen van het systeem iets bijzonders: de Envy 13 gaat als het ware op het deksel leunen, waardoor de body een beetje gekanteld wordt. Dit zorgt ervoor dat het toetsenbord dus ook een beetje omhoog gaat staan, waardoor je lekkerder kan typen. Een bijkomend voordeel is bovendien dat hitte eenvoudiger kan worden afgevoerd.