2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Een dik jaar geleden hebben we de Samsung Galaxy A3 en Galaxy A5 aan de kaak gesteld. Deze toestellen waren twee van Samsung’s eerste exemplaren met een metalen behuizing. De originele Galaxy A3 en Galaxy A5 werden voorgegaan door de Galaxy Alpha, wat Samsung’s eerste metalen smartphone was.

Destijds waren we natuurlijk blij met de metalen behuizing van de Galaxy A3 en Galaxy S5, omdat Samsung hier zo lang mee heeft gewacht. Ook het mooie ontwerp en de goede accuduur waren positieve eigenschappen van de toestellen. Maar er was ook zeker wat te klagen: zo was de gebruikte hardware niet krachtig, de camera’s waren niet goed genoeg en de Galaxy A3 had bovendien weinig werkgeheugen en een lage schermresolutie.

Nu zijn we toe aan een tweede versie van de Galaxy A3 en Galaxy A5, welke Samsung al een tijd terug heeft aangekondigd. Om duidelijk te maken dat het om nieuwe toestellen gaat plaatst Samsung ‘2016’ in de productnaam. Het grootste verschil tussen de Galaxy A3 en Galaxy A5 is nog steeds het formaat: ze hebben respectievelijk een schermformaat van 4,7 en 5,2 inch. Daarbij is ook de schermresolutie verschillend. Ook intern zijn de nodige verschillen te vinden, bijvoorbeeld in de gebruikte chipsets en de grootte van het werkgeheugen.


Samsung biedt de Galaxy A3 en Galaxy A5 in onze regio in drie kleuren aan: wit, zwart en goud. Er worden ook roze modellen geproduceerd, maar die worden hier niet aangeboden. De toestellen hebben standaard 16GB aan opslagruimte aan boord. De Galaxy A3 en Galaxy A5 hebben een adviesprijs van respectievelijk 329 en 429 euro, je vindt ze in de webwinkels inmiddels al vanaf 250 en 345 euro. De prijs is dus inmiddels al aardig gezakt.