Abonneer je gratis op Techzine!

Onze ervaring

De beeldkwaliteit van deze Foscam C2M FHD camera is scherp en laat zelfs kleinere details zien. De beeldinformatie heeft met een ‘lag’ van niet meer dan een halve seconde vrijwel geen tijdsvertraging en door de grote kijkhoek laat deze camera geen hoekje onbelicht. Nu is de resolutie niet zodanig hoog dat de titels van de muziekalbums in de kast op vier meter van de camera leesbaar zijn, maar voor persoonsherkenning is de resolutie tijdens gebruik binnenshuis zondermeer prima. Waar zouden we deze C2M zelf voor inzetten?

De resolutie laat niets te wensen over

Digitale oppas

We zien deze beveiligingscamera niet enkel als een handige tool bij inbraak of vandalisme, maar tevens als smart home assistent waarmee we op afstand een oogje in het zeil te kunnen houden. Bij deze Foscam C2M prijzen we de ingebouwde persoonsherkenning. Heb je de kinderen nog in de luiers, dan is dit de ideale baby monitor. Heb je jonge schoolgaande kinderen en is er geen ouderlijk toezicht aanwezig op het moment dat ze van school thuiskomen, dan is het fijn als de Foscam op dat moment een bericht stuurt naar je smartphone wanneer de kinderen veilig thuis zijn gekomen. Er zijn best wat nuttige situaties te bedenken.

Als bij komend voordeel heeft deze camera een ingebouwde microfoon, luidspreker en geluidsdetectie, zodat we de camera eenvoudig aan een Alexa of Google Home device kunnen koppelen. Zodoende kunnen we ’s morgens vroeg onze lunch in orde maken, Google of Alexa vragen naar weer en file informatie en wanneer we op de plek van bestemming zijn aangekomen even via een live stream checken of de kinderen de ontbijtbordjes hebben aangeraakt. Sommige automerken hebben zelfs Alexa of Google home ondersteuning in de gebruikersinterface van auto geïntegreerd en kunnen ons voorstellen dat we hiermee de ultieme ouderlijke toezicht tools tot onze beschikking hebben. Voor ons, latente control freaks, niet alleen een goede reden om een Foscam C2M aan te schaffen, het biedt ook het legitiem excuus om weer eens de showroom van een autodealer in te wandelen.

Foscam: uw alerte hulp bij zorg

Behalve over kinderen waken is deze camera ook uitstekend geschikt om deze (bij wederzijds goedvinden) bij een bejaard of hulpbehoevend familielid te installeren. Ouderen moeten tegenwoordig immers steeds langer thuis blijven wonen tot het moment dat het echt niet meer gaat. Wij zouden ons kunnen indenken dat tijdens dit laatste stukje een goede rol is weggelegd voor deze Foscam C2M. In dit geval detecteert de C2M niet alleen het familielid, maar tevens de hulp in de huishouding, het zorgpersoneel en eventueel (ongenodigd) bezoek. Heb je een moment een vervelend onderbuikgevoel en wordt de telefoon niet beantwoordt, dan kan je met een simpele handeling even een blik werpen of er geen acute bijstand gewenst is. Mits er goede afspraken over dit toezicht zijn gemaakt zal het voor beide partijen de grootste zorgen wegnemen.

Met de toevoeging van Alexa spraaktechnologie zien we bovendien veel meer interessante toepassingen op dit gebied. Via de settings van Alexa kan je het ‘Alexa’ commando aanpassen in een willekeurig spraakcommando om de spraakbesturing te laten ontwaken. We zouden kunnen denken aan ‘help’, ‘pappa’, ‘mamma’ of de naam van de persoon die op dat ogenblik waakt over het familielid. Deze technologie werkt al heel aardig en enkele autofabrikanten bieden deze mogelijkheid al actief vanuit de user interface van de auto om de spraak assistent al zodanig manipuleren dat deze luistert naar elke willekeurige naam. De berichtenservice van Foscam zorgt er vervolgens voor dat u niet 24/7 een oog op de camera hoeft te richten, maar dat deze u een berichtje stuurt wanneer hulp gewenst is.

Extra functionaliteit

Met het aanmelden van de C2M in de cloud kan er gedurende een jaar gebruik worden gemaakt van gratis cloud opslag met 8 uur opname functionaliteit. Meer functionaliteit en opslagcapaciteit is beschikbaar via betaalde cloud abonnementen van Foscam. Wil je liever alles in eigen beheer houden, dan kan je deze Foscam C2M ook combineren met een Foscam NVR netwerk video recorder, microSD opslag, Foscam VMS software of in combinatie met een NAS van Synology of QNAP. Indien je meerdere camera’s van Foscam hebt, is de gratis VMS Software een perfecte oplossing. Heb je tevens camera’s van andere fabrikanten, dan is een NAS weer een hele interessante optie. Er is keuze en dat telt.