2min Devices

Review: Freecom Network Media Center

Inleiding

Freecom heeft een tijdje terug twee nieuwe NAS devices voor zowel de thuisgebruiker als voor kleine tot middelgrote bedrijven op de markt gebracht. Zo bracht Freecom de Network Media Center uit, welke wij bij Techzine hebben bekeken. Daarnaast heeft Freecom ook nog een Network Storage Center uitgebracht.

Het eerste product dat Freecom op de markt brengt is de Network Storage Center die bedoelt is voor kleine en middelgrote bedrijven die opzoek zijn naar een netwerk opslag. Deze 3.5-inch NAS heeft een opslagcapaciteit tot 2 TB. Met de Network Storage Center wordt het mogelijk gemaakt om bestanden te delen, te downloaden en overal ter wereld te benaderen door het gebruik van SMB, TCP/IP en FTP.

Review: Freecom Network Media Center
Naast de Network Storage Center gaat Freecom een tweede product op markt zetten, de Network Media Center. Deze NAS is vooral gericht op thuisgebruikers. Het grote verschil met de Network Storage Center is dat de Network Media Center specifiek bedoelt is voor zoals de naam al zegt, media. De Network Media Center kent een ingebouwde BitTorrent cliënt waarmee het mogelijk is om bestanden te downloaden en vervolgens te delen op je netwerk. Het apparaat is ook zo te configureren dat je gebruikers en wachtwoorden kunt instellen om data te beveiligen.

Review: Freecom Network Media Center
Beide apparaten zijn 155 x 148 x 43 mm groot en beschikken over een aluminium behuizing. De apparaten zouden makkelijk in het netwerk te plaatsen zijn door het apparaat op je router of switch aan te sluiten en vervolgens de installatiesoftware te volgen.

Review: Freecom Network Media Center
De Network Storage Center apparaten hebben een adviesprijs van €129 (500 GB), €159 (1 TB), €199 (1,5 TB) en €249 (2 TB). De Network Media Center apparaten hebben een adviesprijs van €169 (1 TB), €209 (1,5 TB) en €259 (2 TB).
Bron:Techzine Redactie