2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Xigmatek is een bedrijf dat zich in eerste instantie niet richt op ‘de laagst prijs’. Ze willen zich profileren als een bedrijf dat producten van hoge kwaliteit levert en die lang meegaan. Wij gaan in deze review kijken of het product daardoor niet te duur is geworden en of die hoge kwaliteit ook is terug te vinden in de behuizing die in deze review centraal staat, de Xigmatek Pantheon.



Pantheon


De behuizing die we vandaag bekijken dankt zijn naam aan de Romeinse tempel die tussen 118 en 125 na Christus gebouwd werd. Het Pantheon is een Rooms Katholieke basiliek en gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren. Pantheon betekent ‘gewijd aan alle goden’ of ‘geheel goddelijk’. Rest mij alleen nog te beoordelen of deze ‘goddelijke’ behuizing ook daadwerkelijk deze naam mag dragen.

Specificaties


Specificaties van de Xigmatek:
ModelCPC-T46DB-U01/U02/U03/U04
Type behuizingMidi tower
Afmetingen (breedte x hoogte x diepte)206 x 543 x 500 mm
MateriaalAluminium
Netto gewichtNiet opgegeven
Drive bays4x 5.25", 6x 3.5/2.5" (waarvan twee ‘hot-swappable’)
Form factorATX, micro-ATX
Koeling4x 120 mm HD-kooi, 1x 140 mm achterzijde, 1x 120 mm onderzijde, 2x 120/140 mm bovenzijde
I/O-poortenBovenzijde: Aan/uit-knop, reset-knop, 1x USB3.0, 2x USB2.0, 1x e-SATA, HD Audio, Draaiknoppen fan-controller.
KleurZwart
VoedingGeen
Deze review is mede mogelijk gemaakt door Caseking.


De mat zwarte afwerking van de kast zorgt ervoor dat stof, vet of andere viezigheden niet snel zichtbaar worden. Behalve de Pantheon die wij vandaag bekijken bestaat er ook een model waarbij de zijkant een uitsparing gekregen heeft en voorzien is van een plexiglas raam. Beide modellen zijn identiek qua grootte, features en aanverwante zaken. Prijsverschil is slechts een luttele tien euro waarbij het model met raam de duurdere is. Voor het model met raam betaal je rond de €90, een simpele rekensom doet concluderen dat het model zonder raam dan €80 kost.