1 min

Tags in dit artikel

,

Veel bedrijven willen meer waarde halen uit data. Data kan immers een belangrijke rol spelen in het professionaliseren van het bedrijf en alles een stuk efficiënter maken. Maar om als organisatie echt data-driven te worden, is het zaak om de basis op orde te hebben. Een goede data catalog hoort daarbij.

Verschillende tools kunnen helpen bij het tot stand brengen van een catalog. Met deze tools realiseer je eenvoudiger en sneller een veilige catalog. Op die manier wordt inzichtelijk welke data er beschikbaar is voor analyse. Dat zorgt voor meer transparantie, maar ook de mogelijkheid om datasets gemakkelijker te doorzoeken. Aanvullend hierop kunnen de tools ook geautomatiseerd data preperation-taken uitvoeren en raw data omzetten naar analytics-ready informatie. En zo zijn er nog meer voordelen die een goede catalog biedt.

De juiste catalog-diensten draaien op moderne data stores en computing-platformen. Denk hierbij aan Snowflake, AWS, Azure en Google Cloud. Zulke platformen worden door enterprise organisaties onder meer gebruikt voor data warehouse-werkzaamheden. Als bedrijf wil je dan ook dat een data catlog-dienst integreert met de platformen.

In een video, die je kunt downloaden door onderstaand formulier in te vullen, wordt verder ingegaan op hoe je een moderne data catalog realiseert.