1 min

Microsoft 365 is cruciale software voor samenwerking binnen bedrijven en het creëren van een digitale werkplek. Vooral door op afstand werken nam het gebruik toe, waardoor ook veel meer data gegenereerd werd. Over de bescherming van die data moet goed nagedacht worden.

De Microsoft Office-omgeving komt met verschillende applicaties voor productiviteit en samenwerking. Denk aan Microsoft Exchange, Teams, OneDrive, OneNote en SharePoint. Alle softwareoplossingen genereren een hoop gegevens. Veel organisaties denken echter dat de standaard security features van Microsoft genoeg zijn voor het beschermen van die data.

Of de data zich nou on-premises bevindt of in cloudinfrastructuur/SaaS (zoals Microsoft 365): de verantwoordelijkheid voor databescherming ligt bij de klant of data-eigenaar. Organisaties die clouddiensten gebruiken moeten het ‘shared responsibility model’ begrijpen, waarin de verantwoordelijkheden van de cloud provider (data processor) en cloudgebruiker (data controller) uiteen zijn gezet.

Microsoft raadt ook backup en recovery van een derde partij aan. Door het niet te doen dreigt je organisatie in noodlottige situaties cruciale data kwijt te raken. Wil je meer weten over de risico’s en oplossingen? Via onderstaand formulier download je een pdf met verdere toelichting.