1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag de dag wordt een meerderheid van alle corporate data opgeslagen in de cloud. Het maakt de relevantie van USB-opslag twijfelachtig, ook gezien de oudheid van de technologie. Toch blijft de storagemethode veranderen, wat het een interessante optie voor organisaties maakt.

Het gebruik van krachtige USB-drives voor veilige lokale back-ups valt bij velen in de smaak. Het biedt een extra laag gegevensbescherming. Dit kan zeer belangrijk zijn voor privacygevoelige data. Denk aan HR records, financiële gegevens, data uit de gezondheidszorg en alle andere personally identifiable information (PII). Bovendien zijn huidige USB-drives uitgerust met snelle gegevensoverdracht, opslag, back-up en beveiligingsmogelijkheden die kunnen worden gebruikt voor:

  • Wettelijke informatie die met de hand moet worden afgeleverd;
  • Juridische en financiële documenten die moeten worden afgeleverd en geprint op locatie of elders;
  • Elke potentieel vijandige omgeving waar ransomware een bedreiging kan vormen;
  • Overdracht naar printsystemen, indien netwerktoegang niet is toegestaan.

Kingston Technology heeft de behoeftes meegenomen bij de ontwikkelingen van zijn IronKey-oplossingen. De USB-drives voldoen aan strenge normen. Vertrouwelijke gegevens zijn te beschermen middels XTS-AES 256-bit encryptie en een cryptochip. Bovendien zijn de drives FIPS 140-2 Level 3 gecertificeerd. Dit wil zeggen dat de Amerikaanse overheid de drives valideerde voor de effectiviteit als cryptografische hardware.

Kingston Technology biedt verschillende IronKey-opties die aantonen dat USB-drives nog steeds relevant zijn. Ben je benieuwd wat USB voor jouw bedrijf kan betekenen? Via onderstaand formulier download je een e-book met verdere toelichting.