Automatisering van serverbeheertaken kan bedrijven flinke voordelen opleveren. Het voorkomt menselijke fouten, waardoor de organisatie minder kwetsbaar is. Ook ontlast het het werk van een infrastructuurbeheerder. Deze heeft vaak flink wat taken, maar komt daar zonder automatisering niet aan toe.

Bij het beheren van servers komen repetitieve taken kijken die voor een infrastructuurexpert vrij eenvoudig zijn. Vanwege het repetitieve karakter sluipt daar echter ook het gevaar van menselijke fouten in. Als je servers zelf configureert en patching handmatig doet, dan loopt je bedrijf het risico dat bepaalde onderdelen vergeten worden of fout gaan. Je organisatie kan mogelijk succesvol worden aangevallen, met alle bijbehorende zeer schadelijke gevolgen. Automatiseer je deze taken, dan zullen deze precies zo uitgevoerd worden zoals ingegeven. Dit verkleint de risico’s.

Daarnaast neemt automatisering werk van de infrastructuurbeheerders uit handen. Zij hebben vaak al overvolle agenda’s om technologie te implementeren, optimalisaties door te voeren en beschikbaarheid te garanderen. Door de overvolle agenda’s komen ze echter niet aan al hun taken toe. Automatisering ontlast uiteindelijk server administrators, waardoor ze meer tijd overhouden voor uitdagender en hoogwaardiger werk.

Binnen geautomatiseerde serveromgevingen zijn geautomatiseerde workflows aanwezig voor serverconfiguratie en -provisioning, updating en patching en operationele reporting. Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf richting zulke omgevingen gaat en van de voordelen profiteert? Via onderstaand formulier download je een document van Dell Technologies (in samenwerking met Intel) dat het verder toelicht.