Haal meer waarde uit SASE met SPACE

Haal meer waarde uit SASE met SPACE

Toen Gartner in 2019 Secure Access Service Edge (SASE) introduceerde, verraste het de markt. In tegenstelling tot veel technologische ontwikkelingen, was SASE niet een nieuwe netwerkmogelijkheid of antwoord op een onopgelost security-mysterie. In plaats daarvan adresseerde het een kritieke vraag: hoe kan IT de business ondersteunen met de verwachte security, performance en agility terwijl technische en operationele complexiteit toenemen?

De SASE-architectuur biedt uitkomst door convergentie van meerdere WAN edge- en netwerkbeveiligingsonderdelen, geleverd via een wereldwijde cloud service. Het past een policy toe op alle enterprise edges: gebruikers, locaties en applicaties.

De nieuwe architectuur voor de bestaande networking- en securityleveranciers wel een grote uitdaging. Zij hebben vaak een groot aantal onsamenhangende puntoplossingen. De architecturen en designs van die producten waren voornamelijk verantwoordelijk voor de complexiteit in de afgelopen 20 jaar. Het SASE-framework vereist dat ze legacy producten opnieuw moeten vormgeven. Toch zijn de producten niet gebouwd om een geconvergeerde, wereldwijde cloud service te ondersteunen.

Daarom innoveerde Cato Networks met de Cato Single Pass Cloud Engine (SPACE). SPACE is het kernelement van de Cato SASE-architectuur en is van de grond af aan gebouwd voor de kracht van een globale, schaalbare en weerbare SASE cloud service. Duizenden CATO SPACE’s ondersteunen de Cato SASE Cloud, om iedere gebruiker of applicatie een volledige set networking- en securitymogelijkheden te leveren. Dit ongeacht de locatie en op schaal. En dat as a service, met self-healing en self-maintening capaciteiten.

Via onderstaand formulier download je een document met meer informatie over SASE en SPACE.