2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sommige bedrijven floreren in tijden van externe onzekerheid. Ze weten hoe ze complexiteit op schaal moeten beheersen. Tegelijkertijd kunnen ze de gevolgen van economische recessie, inflatie en geopolitieke risico’s effectief beheersen en beperken. IT speelt een rol in die weerbaarheid, door de strategie af te stemmen op de uitdagingen. Het roept de vraag op waar momenteel prioriteit aan gegeven moet worden.

In tijden van verandering is het essentieel dat de IT-organisatie meer waarde biedt dan de investeringen die worden gedaan. Het behouden van de focus op prioriteiten, zoals cybersecurity, zelfs bij herprioritering van kapitaal, is van cruciaal belang. Door strategische afstemming van IT-initiatieven kan je de waarde die hieruit voortkomt optimaliseren.

Data-gedreven inzichten verdienen daarbij in het bijzonder aandacht. Het versnellen van geavanceerde analysetechnieken, modellering en kunstmatige intelligentie vormt de basis voor het automatiseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van digitale transformatie. Het leveren van tijdige en bruikbare inzichten op basis van data stelt je in staat om beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen. Flexibiliteit in IT-dienstverlening is cruciaal om te voldoen aan de eisen van een snel veranderende zakelijke omgeving.

Daarnaast is het behouden van geschikte IT-skills en talent van belang. Zeker tijdens uitdagende economische omstandigheden is investeren in talentmanagement belangrijk. Het aantrekken, behouden en bijscholen van gekwalificeerd personeel is essentieel om digitale transformatie-initiatieven succesvol te realiseren en waarde te ontketenen.

4 focusgebieden

Bovenstaande strategie├źn zijn slechts enkele handvaten om de focus te bepalen. In samenwerking met Freshworks bieden we een onderzoeksrapport aan van The Hackett Group dat de vier IT-focusgebieden van het moment uitlicht. Ben je benieuwd naar de details? Via onderstaand formulier download je het document.