1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag heeft Sony laten weten dat zij een ultra-dunne televisie uit gaat brengen. Deze televisie is gebaseerd op de OLED-technologie en zal op 1 december op de markt verschijnen.

De nieuwe televisie zou een extra tegenstander moeten worden voor de markt die op het moment nog gedomineerd wordt door LCD- en plasmatelevisies. Sony laat weten dat deze televisie de eerste tv wordt die gebaseerd is op de OLED-technologie. De OLED-televisie zal 11 inch groot zijn en zal een dikte hebben van 3 millimeter. Deze zeer compacte vorm van technologie zal over de toonbank gaan voor ongeveer 1700 dollar.

Over OLED-schermen wordt gezegd dat deze een stuk energiezuiniger zijn en dat men hiermee zeer dunne en lichte schermen kan maken. Naast dit is de OLED-technologie ook goed in staat om zeer scherpe beelden te leveren en om deze beelden ook snel te laten bewegen, wat dan natuurlijk gunstig uit komt bij bijvoorbeeld sportevenementen of actiefilms. Het enige probleem waar men op dit moment nog tegenaan loopt is dat ze nog moeten bekijken hoe ze de schermen groter kunnen maken en hoe ze de productiekosten omlaag kunnen krijgen. Dit is natuurlijk nodig om goed te kunnen concurreren met LCD- en plasmatelevisies.