1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Spaanse website Jimdo komt met goed nieuws voor gamefanaten van het simulatie-genre en dan vooral voor Sim City liefhebbers. In een Duits tijdschrift is een interview verschenen met Maxis ontwikkelaar Lucy Bradshaw, zij bevestigde de ontwikkeling van SimCity 5 bij de gamedeveloper. Het werk aan de Spore en Sims franchises hielden de onthulling van SimCity 5 tegen volgens Bradshaw.

Het spel zou volgens het tijdschrift draaien op een volledig nieuwe engine, genaamd Glassbox. Ook krijgt het een multiplayer modus, de mogelijkheid om gebouwen te updaten en ook hoeven wegen niet meer in rechte lijnen gelegd te worden. Een release zou in 2013 plaats moeten vinden.

EA heeft op het moment nog geen reactie gegeven op het interview, maar het gerucht gaat dat EA volgende week een evenement zal houden tijdens de 2012 Game Developers Conference. Op de Facebookpagina van EA wordt er ondertussen ook flink gehint naar een nieuw deel uit de legendarische serie. In de galerij onder het bericht zijn een aantal gelekte screenshots en concept art te aanschouwen.