1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Chinese overheid heeft besloten dat het gebruik van Windows 8 niet gewenst is voor systemen van de regering, dat wordt door verschillende Chinese media gemeld. Het besluit zou zijn genomen om de veiligheid van overheidssystemen te bevorderen.

Het besluit is voor zover bekend vorige week genomen en heeft dus niets te maken met het Amerikaanse besluit om vijf Chinezen aan te klagen voor cyberspionage, dat gisteren bekend werd gemaakt. Voor Microsoft is het besluit om Windows 8 af te zweren een flinke klap, het Amerikaanse bedrijf heeft sowieso weinig plezier van de Chinese regering.

Zo verzochten de Chinezen aan Microsoft om de ondersteuning van Windows XP te verlengen terwijl de softwaregigant er veel aan doet om dat besturingssysteem eindelijk de nek om te draaien. Ook is China volgens Microsoft een broeinest van piraterij.

Windows 8 mag niet langer worden gebruikt om de veiligheid van systemen te bevorderen. Ook zouden er energiebesparende gedachten achter het besluit zitten. Hoe de veiligheid of energiebesparing wordt bevorderd wordt niet duidelijk gemaakt.

Het is aan de hand van de meldingen eveneens onduidelijk welk besturingssysteem de Chinese regering wel zal gaan gebruiken. Windows XP wordt in China sowieso nog op grote schaal gebruikt, maar na het aflopen van de ondersteuning brengt het gebruik van dat besturingssysteem wel de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom lijkt Windows 7 de meest logische optie.