1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook plaatste de nieuwe applicatie Slingshot vorige week al per ongeluk in de App Store, om deze vervolgens weer te verwijderen. Nu is Slingshot alsnog beschikbaar gesteld. Met deze applicatie wil Facebook de concurrentie met Snapchat aangaan.

Snapchat is een groot succes, voornamelijk onder jongeren. Facebook heeft in het verleden overnamepogingen gedaan, maar ook al eens een concurrent in de markt willen zetten. Dat werd een flop, maar met Slingshot wil Facebook een nieuwe poging ondernemen. Vorige week verscheen Slingshot al even in de App Store, nu is de app definitief uitgebracht.

Een uniek element aan Slingshot is dat gebruikers de ontvangen berichten pas kunnen inzien als ze zelf iets hebben teruggestuurd. Het is de vraag of dat een succesvolle aanpak is, maar bijzonder is het sowieso. Je ziet hoe het werkt in onderstaande video.

Vooralsnog is Slingshot alleen te downloaden voor Android en iOS en bovendien exclusief in de Verenigde Staten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld ook met Facebook Paper (review) het geval is.