3min Devices

TechDays 2016: Veel aandacht voor Internet of Things

Tijdens de aankomende editie van de Microsoft TechDays op 4 en 5 oktober in de Amsterdam RAI zal er veel aandacht zijn voor de Internet of Things (IoT). In totaal zijn er maar liefst 7 sessies van 45 minuten die volledig zijn gericht op IOT en de toekomst daarvan.

Internet of Things klinkt voor de consument nog als toekomstmuziek maar voor ontwikkelaars is het gewoon actualiteit. Dit is het moment om in te spelen op de ontwikkelingen van de toekomst en daar staat Microsoft tijdens de Techdays dan ook bij stil en besteedt het flink wat aandacht aan.

Met Windows 10 IoT beschikt Microsoft over een speciale versie van het populaire besturingssysteem dat helemaal voor dit doeleinde is ontworpen. Dit biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor het bedrijf uit Redmond om sessies te organiseren die hierop inspelen.

De sessies rondom IoT tijdens de TechDays:

  • Case Study: Azure + IoT + LoRa = Leven is water
  • Explore IoT Scenarios from the field and their refrence architectures
  • Future of IoT
  • Security in real world IoT projects
  • Windows 10 IoT From Core to Enterprise
  • Windows 10 IoT – From Device to Cloud
  • Windows Embedded and the road to Windows 10 IoT Core: Makers only?

Natuurlijk zijn er ook nog andere sessies waar IoT een rol speelt, maar deze sessies zijn inhoudelijk echt op IoT gericht.

De eerste sessie op de lijst “Case Study: Azure + IoT + LoRa = Leven is water” is een goede sessie voor ontwikkelaars die interesse hebben in IoT en nog zoekende zijn naar goede oplossingen. Tijdens deze sessie vertelt Rick van den Bosch over echte praktijkvoorbeelden waarbij sensoren en clouddiensten worden gebruikt in IoT-omgevingen.

De sessie Windows 10 IoT – From Device to Cloud geeft de ontwikkelaar de nodige informatie hoe die moet starten met Internet of Things. Wat zijn de bouwstenen voor IoT-oplossing? Waarom is het verstandig om als bedrijf in te zetten op IoT. Maarten Struys gaat hier uitgebreid op in en laat ook zien hoe je een Windows 10 IoT-apparaat kan verbinden met Azure en hoe data veilig verzonden kan worden naar de cloud. Een echte blik in de Azure IoT Suite.

Tijdens de sessie Future of IoT gaat Josh Holmes in op het tempo waarin IoT groeit en dat de kosten voor IoT-toepassingen elke dag drastisch naar beneden gaan. Steeds meer bedrijven stappen in deze markt waardoor de toepassingen steeds goedkoper worden. Rekenkracht en opslag kan volledig worden uitbesteedt in de cloud, iets waar Microsoft met Azure IoT Hub en Azure IoT Suite een grote rol in speelt. Met deze diensten kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig innovatieve toepassingen bouwen.

Voor meer informatie rondom de TechDays en de sessies over Azure kan je terecht op de TechDays-website. Als je besluit naar het evenement te komen, kom dan ook vooral even langs op het Techzine-paviljoen. Techzine is mediapartner van de TechDays.