Beste bezoekers en leden,

Zoals jullie vorige week in deze changelog al hebben kunnen lezen. Waren er vorige week problemen met de processor van de Frontpage server. Deze werd toen veel te warm, de oplossing leek simpel, de koeler vervangen zodat hij weer onder normale temperatuur draait. Dit is dan ook gebeurd en het probleem leek opgelost.

Echter begon hij afgelopen weekend weer meldingen te geven en was het kookpunt bijna bereikt. Daarom is er nu voor gekozen om geen risico meer te nemen met deze server en hem te vervangen. We willen uiteraard wel zoveel mogelijk betrouwbare hardware om de site in de lucht te houden.

Zoals de planning er nu uit ziet wordt de server morgen begin van de middag vervangen. Aangezien wij alle bestanden, configuraties, etc moeten overzetten verwachten wij een downtime van ongeveer 2 a 3 uur. Let wel dit is een schatting, het kan altijd korter of langer uitvallen. We proberen het natuurlijk zo kort mogelijk te houden.

Hopelijk zijn de problemen voor een langere periode dan opgelost. En kunnen we er weer een paar jaar tegenaan. Zodra ik morgen meer informatie heb over het onderhoud en downtime laat ik het jullie natuurlijk in deze changelog weten.

[mb]UPDATE 05-12 17:30:[/mb]
Het was jullie waarschijnlijk al opgevallen dat de site gewoon bereikbaar is geweest vandaag. Dit komt omdat de geplande server vervanging helaas niet door kon gaan. Deze is nu verplaatst naar morgenvroeg.

[mb]UPDATE 06-12: 19:30[/mb]
De server is inmiddels vervangen. We zijn ongeveer 2,5 uur onbereikbaar geweest vanmiddag tussen 12:00 en 14:30.
Momenteel zijn we nog wel bezig met het afconfigureren van de server maar we verwachten geen downtime meer. De nieuwe configuratie van de server is een Dual Xeon 2.0 geworden met 2 SCSI schijven van 73gb in RAID 1 opstelling.

Onze excuses voor het ongemak.

met vriendelijke groet,

Coen van Eenbergen
Webmaster Techzine