Peiling

Geweld in videogames is al jarenlang een discussieonderwerp van meerdere overheden. Het komt regelmatig in het nieuws, wanneer weer eens iemand in ’t rond gaat schieten. De videogames worden dan ook meestal direct aangewezen als schuldige, zonder dat wordt gekeken naar andere factoren, zoals opvoeding. En zo is het misschien wel bij bijna alle incideten. De rol van de ouders zou een stuk groter moeten zijn, ze zouden moeten controleren wat hun kind speelt en actief erbij betrokken zijn. Tevergeefs, en dus gaat de overheid maar over tot actie. Wat weer tot woede leidt bij de gamers.

In bijvoorbeeld Duitsland wordt al het bloed als een groen goedje afgebeeld en in het Verenigd Koninkrijk heeft de overheid de mogelijkheid om games te verbieden. Nu wil de Tweede Kamer dit ook dus in Nederland door gaan voeren, omdat de huidige PEGI-rating niet genoeg zou zijn. Echter lijkt deze regelgeving ietwat extreem, waarom geen campagne om ouders actief te betrekken bij de games die hun kind spelen? Of een strengere controle op de leeftijd van de aankoper.

Hoe dan ook, de peiling van deze week gaat over geweld in videogames. Wat vind jij ervan en hoe vind jij dat de overheid er tegen zou moeten optreden? Schroom niet om gedachten achter te laten in een reactie.