2min

Tags in dit artikel

, ,

Peiling

Het is zo eenvoudig; aanmelden, een IM-client downlaoden en installeren, inloggen en communiceren met iedereen op de wereld via het internet. Maar let op, het wordt binnenkort nog veel makkelijker, want de rijke internetapplicaties worden volwassen, en dus ook de webmessengers. Microsoft test op dit moment intern Windows Live Webmessenger Wave 2 en Google heeft al een tijdje haar Google Talk-service via het web beschikbaar. Echter ontberen deze messengers nog altijd webcam- en geluidfuncties. Hiervoor zul je toch echt een client moeten installeren.

Maar hoe staat het dan met de clients? Deze zijn ook sterk opgegroeid, en het is allang veel meer dan alleen maar chatten. Het delen van complete mappen is behoort tot een van de opties, evenals het voeren van groepsgesprekken, het bellen van pc-naar-pc en het is zelfs mogelijk geworden om te chatten van en naar mobieltjes. Het is ook al mogelijk om te chatten op meerdere netwerken, ook Messenger krijgt deze feature binnenkort. Op dit moment heeft het bedrijf al Google Talk- en Yahoo-integratie, wel nog niet zo uitgebreid, maar het is een begin. Er zijn plannen voor samenwerking met AIM en ICQ, allemaal in één contactenlijst.

De peiling van week 47 gaat dus over instant messaging. Op hoe veel netwerken zit je en hoelang ben je dagelijks ingelogd? Stem in deze peiling en discussieer hieronder gerust verder.