1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Het aantal webdreigingen is volgens Sophos explosief gestegen. Veel websites worden gehackt en veranderen vervolgens in zombies, waarna ze meer malware gaan versturen via, bijvoorbeeld, e-mail. Slechts één op de vijf websites zijn specifiek ontworpen om gebruikers met malware te infecteren. Op dit moment zijn er net iets minder dan 300.000 verschillende soorten malware bekend, dit heeft niet alleen gevolgen voor de gebruikers zelf, maar ook voor de anti-virusindustrie.

Er moeten namelijk nieuwe technologieën ontworpen worden om deze malware te stoppen. Bedrijven waarschuwen namelijk al jaren dat de anti-virusindustrie op instorten staat. Alleen met signatures werken is allang niet meer genoeg. Zogenaamde gedragsanalyse en heuristische detectie is tegenwoordig een vereiste voor anti-virussoftware. Het is dezelfde trend als in 2006: De meeste anti-viruspakketten kregen mogelijkheden om spyware te stoppen. Nu krijgen ze de mogelijkheden om onbekende virussen, rootkits en phishing te stoppen.

De onlangs gelanceerde Norton AntiBot als commercieel voorbeeld samen met de vandaag gelanceerde Kaspersky 7-producten, die als grootste verandering een nieuwe heuristische engine hebben. Ben jij ooit getroffen door malware? En zo ja, wat is er daarna gebeurd? Laat het hieronder weten en stem in de peiling van week 31.