Bij deze kan ik aankondigen dat de index opnieuw is vernieuwd. Gisteren publiceerde ik al een blogpost over de nieuwe index. Daar is echter veel response op gekomen, via de reactie mogelijkheid onder deze blogpost, maar ook via pm, e-mail en het forum. Er is dan ook meteen besloten een door ontwikkeling te maken van de nieuwe index om te kunnen voorzien in een meerderheid van de wensen.

De meeste mensen klaagde dat ze toch graag de optie willen om terug te kunnen schakelen naar een headline structuur zonder tekst erbij. Ook zou de nieuwe index niet altijd even overzichtelijk zijn. We hebben hier nog eens goed naar gekeken en wat nieuwe dingen toegevoegd om dit te verbeteren.

Allereerst hebben we ervoor gekozen om icoontjes met verschillende kleuren toe te voegen zodat het duidelijker wordt om wat voor content het gaat. Deze hebben we ook allemaal in een zelfde lijn geplaatst zodat het "scannen" van koppen makkelijker wordt.

Ook hebben we zoals gezegd de optie gemaakt dat je kan schakelen tussen de headline structuur en de thumbnail met tekst structuur. Standaard houden we voorlopig de thumbnail met tekst structuur aan. Het schakelen is mogelijk voor leden als niet leden. Bij leden wordt de setting opgeslagen in hun profiel en bij niet leden in een cookie.

Ook hebben we nog een beetje gespeeld met de marges hier en daar. Wij hopen in elk geval dat we hebben voldaan aan de wensen van de gebruikers en men de index toch als positiever gaat ervaren.

We hebben er op dit moment niet voor gekozen om de tabkeuze op te slaan en te bewaren. Wij denken dat de tab "Alles" een goed beginpunt is voor elke bezoeker, en voor ons een mogelijkheid om toch alle content onder de aandacht te brengen in plaats van 1 specifieke sectie. Je kan als bezoeker daarna natuurlijk wel op een tab klikken om specifieke content te bekijken.

Een veel gehoorde opmerking was ook dat het blok met de laatste reacties op de frontpage en het forum zo dubbel is omdat die ook in het sidemenu staan, hier is voor gekozen omdat we de reacties en het forum wat meer willen promoten. Daarnaast is de complete indexpagina natuurlijk een herhaling van het sidemenu.

Uiteraard willen we nog steeds je mening weten en daarom opnieuw een poll, overige opmerkingen zien we graag tegemoet in de reacties!

Lees meer