3min

Tags in dit artikel

, ,

Jullie hebben nog meerdere blogposts van mij tegoed. Ik loop wat achter met mijn blogposts maar ik ga mijn best doen aankomende week wat meer te posten op deze ontwikkelblog. De reden van deze achterstand is dat het overgaan naar Techzine V2 meer tijd kost dan we hadden verwacht.

Jullie zien het misschien niet direct maar op de achtergrond wordt er nog hard gewerkt om oude content om te zetten naar de nieuwe versie. Er moeten bijvoorbeeld een hoop plaatjes worden toegevoegd en sommige secties worden opnieuw ingedeeld. We zijn hier ook nog wel een paar weken mee zoet. Op dit moment moeten we bijvoorbeeld nog z’n 275 reviews aflopen en herindelen.

Allereerst wil ik jullie vragen of de nieuwe versie al een beetje natuurlijk aan voelt en of je er al aan bent gewend.

Momenteel hou ik mij voornamelijk bezig met het oplossen van de bugs, daarnaast heb ik hier en daar wat klachten ontvangen over onderdelen of functies die niet zo goed bevallen. Ik wil graag jullie mening weten over deze klachten zodat ik de juiste keuze maak.

Ik heb 2 klachten ontvangen die ik op dit moment met jullie wil bespreken en waar ik graag jullie mening over zou willen weten.

1. De reset sessie functie

In Techzine v1 hadden we deze functie al en zat die in het dropdown menu en onder de sessietijd verborgen. Nu hebben we hem in het profielblokje rechtsboven gezet onder de naam: "Rs Sessie".
Wat deze functie doet is alle berichten en reacties op de frontpage markeren als gelezen. Dit was echter niet voor iedereen even duidelijk daarom hebben we er een bevestigingsscherm tussen gezet met een extra vraag. Als je nu op de link klikt krijg je een venster of je zeker weet dat je je sessie wilt resetten en dat alles wordt gemarkeerd als gelezen, waarbij je op ok of annuleren kan drukken.

Dit was in mijn ogen de oplossing, mensen die de "Rs Sessie" link niet snappen krijgen een duidelijke vraag voordat er iets gebeurd. Alleen nu kreeg ik weer klachten dat mensen die deze functie veel gebruiken dat extra venster als hinderlijk ervaren want het is een extra actie die ze moeten doen. Dus wat vind jij?

2. Profiel xfire optie koppelen aan programma

Sinds Techzine v2 hebben we onder myTechzine het kopje contactgegevens toegevoegd waar je van alles in kan vullen, van je LinkedIn/Hyves profiel tot je Twitter account. Daartussen staan ook diverse game opties waaronder x-fire.

X-fire is kort samengevat een communicatie programma voor pc gamers. Als iemand op zijn profiel bij x-fire zijn gegevens in vult komt er een mooi icoon op zijn profiel met zijn x-fire informatie. Deze informatie krijg je door op het x-fire icoon te klikken.

De vraag was of we geen link onder dat icoon konden zetten zodat als je erop klikt de gebruiker direct wordt toegevoegd aan je xfire programma. Dat is op zich mogelijk alleen zitten er ook wat nadelen aan. Als je geen xfire op je pc hebt staan krijg je een nieuw browser venster met pagina niet gevonden en onder Linux en Mac OS X werkt het niet. Daarom de vraag gaan we deze koppeling maken of moet de gebruiker de profiel gegevens maar overtypen in zijn xfire programma?

Goed om af te ronden anders wordt het weer een enorm lange blogpost. Zijn er nog dingen die jou irriteren aan de nieuwe Techzine? Of functies die beter kunnen of die je mist? We horen het graag!

Binnenkort kom ik wellicht weer met nieuwe peilingen om op basis van jullie mening de website te verbeteren. Daarvoor hebben we echter wel feedback nodig van jullie. Ook verwacht ik binnenkort met de eerste blogpost te komen over het nieuwe forum. Hou deze blog dus in de gaten ;)