Zoals onze vaste bezoekers waarschijnlijk al is opgevallen, hebben we vandaag de website voorzien van een nieuw jasje. We kunnen ook direct mededelen dat niet alleen het ontwerp is veranderd, ook de techniek achter de website heeft de nodige updates ontvangen. We hopen met deze nieuwe versie onze bezoekers nog beter te kunnen bedienen, we hebben vooral geprobeerd de website gebruiksvriendelijker te maken. Ook hebben we alle kritiek in onze recente enquete nauwkeurig bestudeerd.

Onze bedoeling was om 2014 in te gaan met dit ontwerp, maar dat was helaas niet haalbaar. Ondanks een kleine vertraging zijn we erg tevreden dat we vandaag over zijn gegaan!

Zoals duidelijk te zien is, gaan we ons meer profileren als een website voor mobiele gebruikers, gebruikers die veel mobiel werken en onderweg zijn. Het gaat dan om het werken met smartphones, tablets en laptops. We richten ons daarbij deels op de consument en deels op de professional. Het IT-aspect van Techzine blijft dus wel behouden, alleen minder breed dan voorheen, je moet daarbij denken aan belangrijke apps en cloudomgevingen.

De komende dagen zullen we nog druk bezig zijn met het verbeteren, optimaliseren en repareren van kleine fouten in de website. Mocht je een fout tegenkomen, laat dan vooral van je horen in deze forumdiscussie, waar fouten gemeld kunnen worden. Ook alle suggesties worden gewaardeerd.

Met de introductie van de nieuwe website zijn er een aantal zaken verdwenen, maar ook zijn er nieuwigheden toegevoegd. Aangezien we ons meer gaan richten op mobiel en het mobiele werken, hebben we besloten de systeemspecs-afdeling te sluiten. Ook de galleries van gebruikers onder MyTechzine hebben we geschrapt, deze werden nog maar zeer weinig gebruikt.

Daar staat tegenover dat we met Techzine versie 5 een Koopadvies gaan introduceren, waarbij we in een groot aantal categorieën uit de doeken doen wat wij op het moment de beste aankoop achten. Deze sectie staat al wel online, maar onze redactie moet deze nog even invulling geven. Dit zal deze week gebeuren.

Ook heeft de prijsvergelijker van Techzine een monsterupdate gehad, technisch zijn er weer hele grote stappen voorwaarts gemaakt, ook zijn er voorbereidingen getroffen voor uitbreidingen die later dit jaar zullen volgen. We merken aan de feedback van gebruikers en de statistieken dat de prijsvergelijker een grote meerwaarde biedt aan Techzine, ook zien we dat bezoekers de prijsvergelijker steeds beter weten te vinden.

Het Techzine-logo heeft ook een opfrisbeurt gekregen en heeft ondersteuning gekregen van een icoon. Hiermee willen we Techzine nog herkenbaarder maken voor onze bezoekers. Ook is het door dit icoon visueel duidelijker dat Techzine zich op mobiel richt.

Hubs

Tot slot hebben we Hubs geïntroduceerd; Smartphones, Tablets, Laptops, Apps en IT Pro. Deze Hubs bieden onze bezoekers de mogelijkheid om snel veel artikelen te lezen over een specifieker onderwerp. Ook zijn de artikelen herkenbaarder, zodat je weet waar het over gaat. Artikelen vallen altijd onder een primaire Hub, maar kunnen ook een secundaire Hub toegewezen krijgen. Hierdoor verschijnen de artikelen op meerdere hubs als dat relevant is.

Bijvoorbeeld de introductie van Windows 9 zal primair onder de Hub Apps vallen, maar ook in de Hubs; Tablets, Laptops en IT Pro. Aangezien het besturingssysteem waarschijnlijk voor tablets en laptops is bedoeld, maar ook van belang is voor IT Professionals.

Layouts

Het zal voor onze bezoekers ook weer even wennen zijn, de grootste wijziging is vooral de indeling van de hoofdpagina, voor degenen die niet kunnen wennen aan de layout met drie blokken, kan er eenvoudig geschakeld worden naar een lijstweergeve, dit doe je door op de homepage aan de rechterzijde op Klein, Middel of Groot te drukken.

Tot zover de korte introductie van Techzine versie 5, we melden ons snel weer met een volgende blog met nog meer nieuwtjes en aanvullingen.