De techniek in de auto’s die tegenwoordig worden gemaakt, laat weinig te wensen over. Auto’s herinneren je je gordel vast te maken, helpen je bij het inparkeren en kunnen automatisch dezelfde snelheid blijven rijden. De kans is groot dat als je nu je auto gaat verkopen en een nieuwe koopt, je nieuwe auto over een techniek beschikt die je oude auto nog niet had. De toekomst zal leren of auto’s volledig zelfrijdend kunnen zijn. Op dit moment is de techniek nog niet perfect genoeg en ontbreekt er regelgeving. Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk als het fout gaat met een zelfsturende auto? Niet alleen de techniek heeft tijd nodig om zich door te ontwikkelen, ook het opstellen van regels en wetgeving zal de nodige jaren duren. Tot die tijd kunnen we genieten van de techniek in onze auto en de technische snufjes van onze smartphone die het autorijden vergemakkelijken.

Onmisbare apps voor onderweg

Je smartphone kan jou op veel manieren helpen, maar het is aan jou om zelf de apps te installeren. De meeste autobezitters zijn bekend met de navigatieapp, waardoor het navigatiesysteem in je auto overbodig is. Dit is vooral handig als je ergens rijdt waar je niet eerder bent geweest. Als je vaak voor je werk heel Nederland doorkruist of bijvoorbeeld een roadtrip maakt in het weekend of je vakantie, dan zijn er talloze apps die ook goed van pas kunnen komen. Zo kun je met de app Waze voorkomen dat je in een file terechtkomt. Je wordt via meldingen van andere gebruikers up-to-date gehouden waar er een file staat. Heeft je auto geen cruise-control en rijd je nogal snel iets te hard, dan heb je Autovelox! nodig. Komt je snelheid in de buurt van de geldende snelheidslimiet? Dan ontvang je een waarschuwing en kun je voorkomen dat je de limiet overschrijdt.

Uren achter elkaar autorijden vergroot de kans op ongelukken, dus zorg dat je na elke twee uur rijden uitrust en bijvoorbeeld een hapje eet. Dan zijn er de RestaurantFinder en TheFork apps die je helpen met het vinden van een eetgelegenheid. TheFork laat je bovendien restaurants zien waar je kunt genieten van de lokale keuken. Handig als je onderweg bent in het buitenland! Tijdens een lange reis heeft niet alleen je lichaam maar ook je auto brandstof nodig. In je woonplaats weet je waarschijnlijk precies waar je moet zijn voor de beste prijs. Moet je tanken en rijd je in onbekend gebied? Vertrouw dan op de applicatie benzine-Jip die je snel inzicht geeft in waar je het goedkoopst uit bent met tanken.

Bij het gebruiken van deze apps geldt dat je ze beter niet tijdens het rijden kunt gebruiken. Door even ergens te parkeren op een veilige plaats, voorkom je ongevallen. Helaas kun je niet helemaal voorkomen dat je betrokken raakt bij een ongeval. Gelukkig is er in zo’n situatie een app die zomaar je redder in nood kan zijn! Installeer de app SoSmart en de hulpdiensten worden automatisch gealarmeerd als je een ongeluk hebt gehad. Er zijn meer handige apps voor onderweg die niet mogen ontbreken op je smartphone! Profiteer van de techniek van je smartphone en installeer deze apps voor je vertrek!